Πολιτισμός - Τέχνη
"Θέατρο"


 

«Anna και Margot»

Θεατρικό έργο

της Κωνσταντίνας Ράικου

εμπνευσμένο από το «Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ»

Σκηνοθεσία Γιώργος Δρίβας

Από 3 Απριλίου 2024

Θέατρο Βαφείο - Λάκης Καραλής

Περισσότερα εδώ      

Άννα και Μάργκοτ Φρανκ: Δύο αδελφές που πέθαναν μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί λίγο πριν την απελευθέρωση. Σ' αυτό ακριβώς το σημείο ξεκινάει το πρώτο θεατρικό έργο της Κωνσταντίνας Ράικου «Anna και Margot» που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιώργου Δρίβα.

Το έργο «Anna και Margot» είναι εμπνευσμένο από το «Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» και βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, ένα θέατρο ντοκουμέντο με μυθοπλαστικά στοιχεία.  Οι δύο χαρακτήρες, σ’ ένα μεσοδιάστημα ζωής και θανάτου, βιώνουν την αναμονή και τον εγκλωβισμό ενώ προβληματίζονται σχετικά με θεμελιώδη ζητήματα της ανθρώπινης φύσης.  Σ’ αυτόν τον ‘‘τόπο’’ οι δυο αδερφές, η 14χρονη Άννα και 17χρονη Μάργκοτ, μιλούν για τη ζωή τους πριν τον πόλεμο, για τη ζωή τους στο καταφύγιο, στα τρένα, στο στρατόπεδο.

Μέσα από παιχνίδια ρόλων, αξιοποιώντας την τεχνική «θέατρο εν θεάτρω», ο θεατής γίνεται μάρτυρας της επανασύνδεσης της αδερφικής τους σχέσης που είχε παραμεληθεί μέσα στα χρόνια της ζωής τους αλλά και της σκληρότητας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέσα από τα μάτια των δύο έφηβων κοριτσιών.  Οι διάλογοί τους είναι ‘‘θήκες’’ που μεταφέρουν την ανάγκη τους να ζήσουν, να ερωτευτούν, να αγαπήσουν και να μεγαλώσουν. Αφήνουν πίσω τους ένα τεράστιο μνημείο και μια ερώτηση που αιωρείται στην ατμόσφαιρα. Ο άνθρωπος, έχει καλοσύνη μέσα του;

  

   Trailer:


     

  Φωτογραφίες για την παράσταση


  

  

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

     

      αριθμός επισκεπτών