Πολιτισμός - Τέχνη
"Θέατρο"

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΝΕΟΛΑΙΑΣ και ΑΘΛΗΣΗΣ

ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

 

ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 55, 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΤΗΛ. 26510 83940  FAX 26510 75784

www.pkdi.gr E-mail: pkioannina@gmail.com

Θεατρική παράσταση «Τρωάδες»

            Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014 και ώρες 9:30 π.μ. και 11:30 π.μ., και την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014 και ώρες 11:30 π.μ. και 8:00 μ.μ., το καλλιτεχνικό σωματείο «Οι Αθεράπευτοι», σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, ανεβάζει την τραγωδία του Ευριπίδη «Τρωάδες», στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας».

            Η τριλογία του Ευριπίδη, από την οποία μόνο οι "Τρωάδες" σώθηκαν, είχε ως θέμα τις τρεις φάσεις του ίδιου επικού κύκλου, δηλαδή του Τρωικού πολέμου. Οι "Τρωάδες" αναφέρονται στην πιο κρίσιμη φάση του πολέμου αυτού. Η Τροία έχει καταληφθεί και καταστραφεί, όλοι οι άνδρες είναι νεκροί, ενώ οι γυναίκες, που αντιπροσωπεύονται από το χορό, περιμένουν τη μοίρα τους στο στρατόπεδο των νικητών Ελλήνων. Όχι μακριά από εκεί καπνίζουν τα ερείπια της Τροίας. Οι σκηνές που διαδραματίζονται είναι φρικτές για τις αιχμάλωτες.

Την απόδοση κειμένου, τη σκηνοθεσία και τη μουσική έχει επιμεληθεί ο Δημήτρης Παππάς, ενώ τη σκηνογραφία και την ενδυματολογία η Γιωργίνα Παπαγεωργίου. Στην επιμέλεια κίνησης είναι Φανή Σκεντέρη. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Αγγελικώ Κουτσοθανάση, Κατερίνα Τσολίγκα, Αγγελική Φάτσιου, Σοφία Ζήση, Παναγιώτης Μακρής, Κωνσταντίνος Ρώσσης και πολυμελής ΧΟΡΟΣ.

 


 

 

 

αριθμός επισκεπτών
    -