Πολιτισμός - Τέχνη
"Θέατρο"

41.50 Hz και Ροκανίδια στο Fabrica Athens

Παίζοντας με τον ήχο, την εικόνα και το χώρο, οι ΚΟΚΟΙΚΑ και ο Γιώργος Αμέντας  παρουσιάζουν το «Opus2 – Aleatory» και το «ground»  στον τεχνοχώρο Fabrica Athens στις 2 & 3 Ιουνίου.

 

1. ground (music performance)

Το “ground” αποτελεί την πρώτη προσωπική μουσική δουλειά του Γιώργου Αμέντα. Είναι ένα μουσικό - ηχητικό παιχνίδι οι κανόνες του οποίου είναι ηλεκτρισμός – ρυθμός – μελωδία.

Ένα ηλεκτρικό μπάσο και αντικείμενα πομποί - δέκτες ηλεκτρομαγνητικών πεδίων αλλάζουν την αντιληπτική ικανότητα μας σχετικά με τον χώρο και αγγίζουν ηχητικά όρια στα οποία το σώμα μετέχει ενεργά.

Μία πειραματική διαδικασία με σκοπό την σύνθεση, η οποία βασίζεται στη μουσικότητα των ήχων και στον χρόνο αντίληψης τους. Ένας χρόνος που συστολοδιαστέλλεται ανάλογα με την οξύτητα του ήχου και το απρόβλεπτο ή το προβλέψιμο της σύνθεσης.

Η δόνηση είναι το μέσο με το οποίο το ανθρώπινο σώμα αντιλαμβάνεται τον ήχο-μουσική. Ανάλογα με την ποιότητα της, ο εγκέφαλος ερμηνεύει το βίωμα του σώματος.

 “If you want to find the secrets of the universe, think in terms of energy, frequency and vibration.”

Nicola Tesla

Σύλληψη – Μουσική: Γιώργος Αμέντας

Φώτα: Camilo Bentancor

Διάρκεια: 40 λεπτά

 

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Αμέντας είναι μουσικός, χορευτής και συντηρητής αρχαιοτήτων και έργων τέχνης. Σπούδασε κλασική κιθάρα στο Μαιάνδριο ωδείο με τον Νίκο Μελίδη και ηλεκτρικό μπάσο με τον Γιώτη Κιουρτσόγλου. Έχει συνεργαστεί με τους, Κλέωνα Αντωνίου (Mode Plagal), Δημήτρη Αποστολάκη (Χαΐνηδες), Jonas Kocher, Θωμά Πουλιάση, Πέτρο Παπαβασιλείου (snooze loop), “Μητέρα φάλαινα τυφλή” και είναι ιδρυτικό μέλος των “96 sexualdyslectic.!”. Επίσης, έχει κάνει την μουσική επένδυση σε παραγωγές των ομάδων χορού “eQual.0”, “Eekuipoiz” και ”Οδοντογλυφίδα”.

Ως χορευτής έχει συνεργαστεί με τις ομάδες χορού “κι όμΩς κινείται”, “Eekuipoiz”, “Οδοντογλυφίδα” και έχει δημιουργήσει με την Δάφνη Στεφάνου την ομάδα “eQual.0”. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και διδάσκει σύγχρονο χορό - ακροβατικά.

Το 2013 ξεκίνησε με την Marion Renard ένα project με θέμα ήχος – μουσική – σώμα και το 2014 έγινε μέλος της κολεκτίβας “Now is Now” η οποία ερευνά τον σκηνικό αυτοσχεδιασμό σε σχέση με την μουσική – ήχο.

 

 

2. Opus2 - Aleatory

Μία εικαστική παράσταση χειρισμού αντικειμένων, στην οποία οι δύο performers παραμορφώνουν τον σκηνικό και ακουστικό χώρο. Πειραματίζονται με τις δυνατότητες των αντικειμένων (σακιά, ροκανίδια, κόσκινα και ανεμιστήρες), τη σχέση αντικειμένων και σωμάτων μέσα στο χώρο, το ρυθμό και τη μουσικότητά τους.

Σκοπός της σύνθεσης είναι η δημιουργία μιας κινούμενης εικόνας χωρίς συμβολισμούς.

(http://www.youtube.com/watch?v=ntNr6bOFEGM)

 

Σύλληψη - Ερμηνεία: ΚΟΚΟΙΚΑ (Βασιλική Ζαφειροπούλου, Γιώργος Σεραφειμίδης)

Διάρκεια: 25 λεπτά

 

Βιογραφικό ομάδας

Η ομάδα ΚΟΚΟΙΚΑ δημιουργήθηκε από τη Βασιλική Ζαφειροπούλου και το Γιώργο Σεραφειμίδη. Ξεκίνησε από την ανάγκη και των δύο να εξερευνήσουν τα όρια και σχέσεις των τεχνών που αρχικά υπηρετούν, τη μουσική και το juggling/object manipulation αντίστοιχα.

Μέσα από τη δημιουργική διαδικασία αντιλαμβάνονται πως το πεδίο τεχνικών και γνώσεων που έχουν στη διάθεσή τους είναι τόσο ευρύ ώστε πολλές περισσότερες μορφές τεχνών μπορούν να συναντηθούν στις δημιουργίες τους. Στις παραστάσεις τους πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα αντικείμενα που επιλέγουν κάθε φορά.

Οι συνθέσεις των ΚΟΚΟΙΚΑ σκοπεύουν να ερεθίσουν την οπτικοακουστική αντίληψη του κοινού, τις υπόλοιπες αισθήσεις του, να απελευθερώσουν τη φαντασία του και να μην το στρέψουν προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

 

Που: Fabrica Athens - Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος www.fabricaathens.gr

Πότε: 2 & 3 Ιουνίου

Ώρα έναρξης: 21:00

Στοιχεία επικοινωνίας: τηλ.: 6976741220, e_mail: unisontheatergroup@gmail.com

Είσοδος: Ελεύθερη συνεισφορά

 


 

 

 

 

 

 

αριθμός επισκεπτών
    --