Πολιτισμός - Τέχνη
"Θέατρο"

Η «ΕΚΑΒΗ»

στο Μουσείο Προεπαναστατικής Περιόδου (Μονή Αγίου Παντελεήμονος)

στο Νησί Ιωαννίνων

 

Η καλλιτεχνική εταιρεία «επωδός» παρουσιάζουν τη Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014 και ώρα 9.30 μ.μ. την τραγωδία «Εκάβη» του Ευριπίδη, στο χώρο του Μουσείου Προεπαναστατικής Περιόδου, στη μονή Αγίου Παντελεήμονος, στο Νησί Ιωαννίνων. (Κάτω από το σπίτι του Αλή-πασά)

Είναι η πρώτη φορά που θα παρουσιαστεί αρχαιοελληνική τραγωδία στο Νησί μας. Την ιδέα είχε ο συμπολίτης μας ηθοποιός και σκηνοθέτης, Βασίλης Κονταξής.

Η «Εκάβη» πραγματεύεται τον αφανισμό και τη διαδρομή ενός ξεριζωμένου λαού που οδηγείται σε ξένο τόπο, σκλαβωμένος. Σε ένα σταθμό της διαδρομής του χάνεται και η τελευταία ελπίδα διάσωσής του.

Η μετάφραση είναι του αείμνηστου Νίκου Χουρμουζιάδη ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Βασίλης Κονταξής, τη μουσική ο Γεράσιμος Τριανταφύλλου και τη χορογραφία ο Σίμωνας Πάτροκλος.

Την Εκάβη ερμηνεύει η Άννα Χατζηχρήστου. Συμμετέχουν ακόμα οι ηθοποιοί: Ηλίας Γκογιάννος, Μαρία Τζανουκάκη, Μαρβίνα Πυτιχούτη, Στέργιος Ιωάννου, Ιορδάνης Καλέσης, Κική-Γκαρίμα Σαρηγιαννίδη, Νατάσα Παπαδάκη, Κατερίνα Οικονομίδη, Κώστας Τραφαλής, Χρυσούλα Ζυβοπούλου, Φλώρα Παπαντωνίου, Εύη Καρά. Στο ρόλο του Πολυμήστωρα ο Γιώργος Μάζης.

            Η πολιτιστική αυτή προσπάθεια τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κυρίου Καρόλου  Παπούλια.

 


 

Διοργάνωση: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων, Δημοτική Κοινότητα Νήσου.

            Με την ευγενική χορηγία των: «ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ ΖΑΓΟΡΙ», «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ» «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΙΛΩΝ»

            Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα «Ηπειρωτικός Αγών».

            Τιμή εισιτηρίου: 10€ συμπεριλαμβανομένης και της μεταφοράς από και προς το Νησί. Τα εισιτήρια θα πωλούνται στα καραβάκια που πραγματοποιούν τα δρομολόγια Νησί – Ιωάννινα.

            (Πληροφορίες ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ: Κονταξής Βασίλης:  6972005972)

 

αριθμός επισκεπτών
    --