Πολιτισμός - Τέχνη
"Θέατρο"

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΜΕ 

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, TO ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

www.dipetheioannina.eu

Ταχυδρομική διεύθυνση: Παπάζογλου 5 (Αρχοντικό Πυρσινέλλα)  454 44 ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση: theatioa@otenet.gr & diperiftheat@ioannina.gr

Τηλεφωνικό κέντρο:  (+30) 26 510 25 670 &  26 510 73 233 (& τηλεομοιότυπος)

 

Ανδρέα Στάικου «Ναπολεοντία»: επίσημη πρεμιέρα

στο υπαίθριο θέατρο της Ε.Η.Μ.  

Η κωμωδία του Αντρέα Στάικου «Ναπολεοντία» που θα παρουσιάσει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων το φετινό καλοκαίρι στην έδρα του και σε περιοδεία ανοίγει την αυλαία της (σήμερα – αύριο) Τετάρτη στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ έχοντας τη συμπαράσταση του Δήμου Ιωαννιτών και της ΠΕΔ Ηπείρου αποφάσισε η πρεμιέρα αυτή να δοθεί με ελεύθερη για το κοινό είσοδο. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους Γιαννιώτες να παρακολουθήσουν την παράσταση που θα ξεκινήσει στις 9:30’ το βράδι χωρίς οικονομική επιβάρυνση:

   

ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων  Κεντρική Σκηνή

32ος χρόνος * θερινή περίοδος 2014-15 

Ανδρέα Στάικου

Ναπολεοντία

Κωμωδία

106η επαγγελματική θεατρική παραγωγή

 


 Γιώργος Μπακόλας
 • Σκηνοθεσία: Γιώργος Μπακόλας

 • Σκηνικά-κοστούμια: Αγγελική - Βασιλική Σιδέρη

 • Μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης

 • Χορογραφίες: Τάσος Κεχαγιάς

 • Φωτισμοί: Βαγγέλης Νέτης

  

Διανομή (με αλφαβητική σειρά):

 • Πολυτίμη: Γιολάντα Καπέρδα

 • Ναπολεοντία: Μαρία Κατσουλίδη

 • Γιαννόπουλος: Βασίλης Σιάφης

 • Μαρούλα: Αθηνά Τσικνιά

 • Χαλδούπης: Γιώργος Φλώρος

 


 

 

 

  
 • Σχεδιασμός Αφίσας: Αφροδίτη Ζούκη

 • Κατασκευή σκηνικών: Δημήτρης Δρούβης

 • Κατασκευή κοστουμιών: Περσεφόνη Βραζέλη

 • Φωτογραφίες από τις δοκιμές: Άγγελος Σακκάς

 

Μέγας Χορηγός: ΠΕΔ Ηπείρου

Χορηγοί επικοινωνίας: Ήπειρος TV-1, ΕΡΑ Ιωαννίνων, Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων

 

Σημείωμα σκηνοθέτη

 Αγαπώ τούτο το έργο του Α. Στάικου. Είναι φτιαγμένο με γνώση, με λεπτό χιούμορ, με ιστορική συναίσθηση. Ευχαριστώ τους καλούς μου ηθοποιούς για το όμορφο ταξίδι. Ευχαριστώ όλους τους συντελεστές από καρδιάς.

Γιώργος Μπακόλας

Λίγα λόγια για το έργο

Η «Ναπολεοντία» είναι ένα ειρωνικό ιλαρόδραμα που διαδραματίζεται στο Ναύπλιο του 1835: στις απαρχές της δημιουργίας του ελληνικού κράτους όταν ο νεαρός Όθων αναλαμβάνει την εξουσία του νέου ελληνικού βασιλείου. Οι Έλληνες υπήκοοί του μυούνται στο βαλς, ξένοι χοροδιδάσκαλοι διδάσκουν και ντόπιοι χωροφύλακες εποπτεύουν. Μετά τον τουρκικό ζυγό οι Έλληνες προετοιμάζονται να παραδοθούν στη νέα δουλεία, αυτή του εξευρωπαϊσμού. Κωμικές καταστάσεις, ερωτικές ίντριγκες, διλλήματα ταυτότητας, ισορροπούνται στην σύγχρονη γραφή του Αντρέα Στάικου. Στο τέλος του έργου ο Βαυαρός εισβολέας θα ηττηθεί και ο απόμαχος αγωνιστής θα επαναφέρει τη γνήσια και μοναδική αλήθεια τούτης της γης, ευχή και  ελπίδα: «Ο ξένος κάποια στιγμή θα φύγει , το θυμάρι θα μείνει».

 

Περιοδεία

Η «Ναπολεοντία» θα παρουσιαστεί το φετινό καλοκαίρι στους Δήμους της Ηπείρου έχοντας την αποφασιστική συμπαράσταση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου. Επίσης θα περιοδεύσει σε διαμερίσματα του Δήμου Ιωαννιτών με τη συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου, στα «Μερκούρεια» του Δήμου Συκεών και σε αστικά κέντρα εκτός Ηπείρου.  Η πρώτη παράσταση της περιοδείας θα δοθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Ηγουμενίτσα και συγκεκριμένα στο θέατρο στο Δασάκι τη Δευτέρα 13 Ιουλίου.

 ----------------------------------------------------------

 «Προμηθέας Δεσμώτης»

 Για τη θεατρική παραγωγή «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου που τελεί υπό την αιγίδα του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων τόσο για τις παραστάσεις που θα δοθούν στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης 17 και 18 Ιουλίου, όσο και για αυτή που θα δοθεί στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ στις 19 του μήνα.  Τιμές εισιτηρίων: 18 € το κανονικό, τα μαθητικά και φοιτητικά 14 €, ενώ 10 € τιμώνται αυτά των συνταξιούχων, ΑΜΕΑ και ανέργων. Η προπώληση γίνεται από το περίπτερο που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία, μπροστά από το κτίριο της Περιφέρεις Ηπείρου, ώρες 11:00’ π.μ. έως 2:00’ μ.μ. και 6:30’ έως 9:30’ μ.μ. και το κατάστημα «Ίρις» Γρηγορίου Σακκά 20, σε ώρες καταστημάτων.

    

αριθμός επισκεπτών
    --