Πολιτισμός - Τέχνη
"Θέατρο"

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

Το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Πρέβεζα με μια εμβληματική παράσταση στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης, την Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016, στις 7 το βράδυ.

Στο πρώτο μέρος η συμφωνική ορχήστρα του σχολείου θα ερμηνεύσει μοναδικές συνθέσεις που απορρέουν, σχετίζονται ή παραπέμπουν στο όνειρο, σε μια παράσταση με τίτλο: «όνειρο και μουσική [ερμηνεία]».

Θα ακολουθήσει στο δεύτερο μέρος μια δραματοποίηση παραδοσιακών τραγουδιών του κύκλου της ζωής από τη μουσικοθεατρική ομάδα του σχολείου. Πρόκειται για μια αφήγηση της αιώνιας ανθρώπινης ιστορίας μέσα από παραδοσιακά τραγούδια με συνοδεία λαούτου, βιολιών, κλαρίνου, λύρας και κρουστών· τίτλος: «Του κύκλου τα γυρίσματα».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, που διοργανώνει στην Πρέβεζα ο Πολιτιστικός Σύλλογος « Ο Κήπος των Τεχνών». Σημαντικότατη ήταν η συμβολή του Δήμου Πρέβεζας (κατασκευή παταριού σκηνής). Για τον ηλεκτροφωτισμό και την ασφάλεια του χώρου προθυμότατη ήταν η ανταπόκριση της Λέσχης Καταδρομέων Πρέβεζας.

Είσοδος ελεύθερη.

  

Η αφίσα της εκδήλωσης

  
Φωτογραφία του μνημείου

    
Η ορχήστρα του σχολείου

    
Η μουσικοθεατρική ομάδα του σχολείου

 
 

          

αριθμός επισκεπτών
    --