Πολιτισμός - Τέχνη
"Θέατρο"

«Ένας εχθρός του λαού»

του Ερρίκου Ίψεν

Σκηνοθεσία: Αγαμέμνων Χαρίτων

Θέατρο Έκφραση Λεωνίδα 3 Λουτράκι

Σάββατο και Κυριακή στις 7,00 μ.μ. έως 29 Ιανουαρίου 2017

Μια παράσταση σταθμός για σκηνοθέτες και ηθοποιούς, καθώς ο Ίψεν αποτελεί έναν από τους σημαντικούς κλασσικούς συγγραφείς, είναι το έργο «Ένας εχθρός του λαού», γραμμένο το 1882 από τον μεγάλο Νορβηγό δραματουργό.

Η υπόθεση -άκρως επίκαιρη λες και είναι γραμμένη για την πόλη του Λουτρακίου- περιγράφει την ιστορία μιας πόλης με ιαματικά λουτρά, που πανηγυρίζει για τον τουρισμό που θα δεχθεί.

Εκτός από έναν από τους κατοίκους, τον γιατρό της πόλης κο. Στόκμαν, που διαπιστώνει με έρευνες ότι αντί για ανάπτυξη, τα εν λόγω λουτρά θα προκαλέσουν θανάσιμες μολύνσεις καθώς ένα εργοστάσιο (που ανήκει στον πεθερό του) μολύνει τα νερά.

Ο άνθρωπος, η ηθική ενάντια στο κεφάλαιο, τη διαφθορά και τη δύναμη της μάζας ξεδιπλώνονται σε αυτή την πραγματικά εξαιρετική παράσταση. «Μια μειοψηφία μπορεί να έχει δίκιο, η πλειοψηφία ποτέ» δηλώνει ο ιδεαλιστής Δρ Στόκμαν στο πολιτικό και κοινωνικό αυτό έργο με τη διαχρονική εμβέλεια.

Οι παραστάσεις παίζονται από 19 Νοεμβρίου 2016 στο Λουτράκι. και θα συνεχιστούν κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 7,00 μ.μ. έως 29 Ιανουαρίου 2017

 Περισσότερα για τον σκηνοθέτη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

   

αριθμός επισκεπτών
    --