Πολιτισμός - Τέχνη
"Θέατρο"

«Ηπειρώτισσα γυναίκα»

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και

ο Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου

στο Χαϊδάρι 06/11/2017 ώρα 19.00'

Θεατρική Παράσταση

  • Σενάριο: Χρήστος Τούμπουρος

  • Σκηνοθεσία: Μαργαρίτα Μαραζοπούλου

  • Με τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης

  • Χορωδία και Χορευτικό του Συλλόγου Ηπειρωτών Χαϊδαρίου

 

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στην Ηπειρώτισσα γυναίκα, τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017, ώρα 19.00', στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου.

Το καλωσόρισμα της παράστασης


 Χρήστος Τούμπουρος

Φίλες και φίλοι

Ποτάμια και κρήνες, βουνά και ψηλώματα, απόσκια και ζάβατα, τραγούδι και χορός, συνάντηση και απαντοχή, ΟΛΑ αυτά κι άλλα -αναρίθμητα- συνθέτουν το ηπειρώτικο μεγαλείο.

«Για να γνωρίσουμε τον ελληνικό εαυτό μας, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τα στοιχεία από τα οποία αποτελείται η ψυχοπνευματική μας προσωπικότητα. Από πού ερχόμαστε. Ποιες είναι οι ρίζες μας. Πώς φτάσαμε νά ‘μαστε εδώ που είμαστε. Ποιες είναι οι δυνάμεις μας και ποιες οι αδυναμίες μας. Τα ήθη και τα έθιμά μας. Οι γιορτές και τα πανηγύρια μας. Και πού πηγαίνουμε…»

Με λίγα λόγια πρέπει να έχουμε μνήμη. Η μνήμη, η ικανότητα αυτή του νου, να συγκρατεί γεγονότα, παραστάσεις, προηγούμενες εμπειρίες και να τα ανακαλεί με το κατάλληλο ερέθισμα. Έτσι, για να μαθαίνουν και οι νεότεροι.
Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο πρέπει οι μεγαλύτεροι να θυμούνται. Αυτή τη θύμηση ανασκαλίζουμε απόψε με το σεβασμό που αποδίδουμε στην Ηπειρώτισσα ΓΥΝΑΙΚΑ , το αιώνιο σύμβολο ζωής, άδολης αγάπης, ανιδιοτελούς προσφοράς και θυσίας. Θεμέλιο της οικογενειακής, κοινωνικής και εθνικής συνοχής.

Η Ηπειρώτισσα Γυναίκα που στην πλάτη της κράτησε ατόφια ολόκληρη την Ήπειρο.

Φίλες και φίλοι

Πιστεύουμε ότι η αποψινή βραδιά θα μετατραπεί σε μια ονειρική Ηπειρώτικη πανδαισία. Κι αυτό, γιατί θα πάμε πίσω – πολύ πίσω, εκεί στην Ήπειρο, θα βιώσουμε τη νοοτροπία και τα ήθη των Ηπειρωτών και θα αποδώσουμε φόρο τιμής στην Ηπειρώτισσα,την ηρωίδα αυτή που βάσταξε στην πλάτη της ατόφια την Ήπειρο και τη διατήρησε ελεύθερη με παράδοση, αξίες και πολιτισμό.

Αυτή τη γυναίκα θα τιμήσουμε απόψε.

Μ’ αυτά τα λίγα σάς ευχαριστούμε για την παρουσία σας και σάς ευχόμαστε να περάσετε καλά και να χτυπήσει η καρδιά σας στην Ήπειρο

 


 

   

αριθμός επισκεπτών
    --