Πολιτισμός - Τέχνη
"Θέατρο"

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΜΕ

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ,  TO ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ταχυδρομική διεύθυνση: Παπάζογλου 5 (Αρχοντικό Πυρσινέλλα)  454 44 ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση: theatioa@otenet.gr

Τηλεφωνικό κέντρο:  (+30) 26 510 25 670 &  26 510 73 233 (& τηλεομοιότυπος)

 Ιωάννινα, 15 Μαΐου 2012

 

δελτίο  τύπου

 

δεύτερος κύκλος του εκπαιδευτικού θεατρικού προγράμματος για μαθητές από το Εργαστήρι θεάτρου - Πόρτα Ξένια Καλογεροπούλου

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο πρώτος κύκλος του προγράμματος εκπαιδευτικού θεάτρου (Theatre in Education) του Chris Cooper, δραστηριότητα που έχει εντάξει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στο φεστιβάλ «Θεατρική άνοιξη στο δημοτικό θέατρο». Η υλοποίηση του εκπαιδευτικού θεατρικού προγράμματος γίνεται από το Εργαστήρι θεάτρου - Πόρτα Ξένια Καλογεροπούλου. Το πρόγραμμα βασίζεται  στο κλασσικό παραμύθι του Χ.Κ Άντερσεν  «Τα Καινούργια Ρούχα του Αυτοκράτορα» και  απευθύνεται σε μαθητές Δ’ - Στ’ Δημοτικού. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται δωρεάν, με χορηγία του Υπουργείου Πολιτισμού Τουρισμού, σε ομάδες μαθητών που θα συγκροτούνται μετά από δήλωση συμμετοχής και ο δεύτερος κύκλος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Μαΐου στο θέατρο  «Καμπέρειο», ώρες 10 π.μ.-12 και 12.30’-2.30’ μ.μ.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε ομάδες των δέκα έως τριάντα παιδιών την κάθε φορά και για το λόγο αυτό το Δημοτικό Θέατρο καλεί τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων, καθώς και ατομικά τους γονείς, κηδεμόνες και μαθητές να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή στα τηλ. 26 510 25 670 και 26 510 73 233, Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 9 π.μ. έως 3 μ.μ. 

θεατρική  άνοιξη στο δημοτικό θέατρο  (παλαιά σφαγεία) 2/5- 9/6/2012

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Το Εργαστήρι θεάτρου - Πόρτα Ξένια Καλογεροπούλου παρουσιάζει το καινούργιο πρόγραμμα εκπαιδευτικού θεάτρου («Theatre in Education») του Chris Cooper «Τα Kαινούργια Ρούχα του Αυτοκράτορα» βασισμένο στο κλασσικό παραμύθι του Χ. Κ. Άντερσεν.

Απευθύνεται σε μαθητές Δ’ έως Στ’ Δημοτικού και εφαρμόζεται δωρεάν για τους μαθητές. Συγγραφέας, Σκηνοθέτης: Chris Cooper, Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου, Σκηνικά-Κουστούμια: Ceri Townsend. Ερμηνεύουν οι έλληνες εκπαιδευτικοί θεάτρου, μόνιμοι συνεργάτες του Εργαστηρίου μας: Δάφνη Δαυίδ, Αφροδίτη Σορώτου, Φλώρα Σπύρου.

 Λίγα λόγια για το έργο:  Πριν από πολλά χρόνια ζούσε ένας Αυτοκράτορας που είχε τέτοια αδυναμία στα καινούρια ρούχα που όλα του τα λεφτά τα ξόδευε για το ντύσιμό του…

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικού θεάτρου, στο οποίο συνδυάζεται το θέατρο και η συμμετοχή των παιδιών με σκοπό να τους προσφέρει  μια δυνατή εμπειρία διερευνώντας μαζί τους το θέμα της απληστίας, τη διάκριση ανάμεσα στις ανάγκες και τις επιθυμίες, αλλά και το τι σημαίνει να αναλαμβάνεις την ευθύνη  και να μπορείς  να λες αυτό που πραγματικά βλέπεις.

 

αριθμός επισκεπτών
    --