Πολιτισμός - Τέχνη
"Θέατρο"

«5η Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων» Παραμυθιά

«Αυλαία και Πάμε»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόλυτη και ανέλπιστη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εξ αναβολής «5η Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων» με υπότιτλο «Αυλαία και Πάμε», που τελικά πραγματοποιήθηκε από την ΘΕΑΤΟ στην Παραμυθιά το Σάββατο 11 Φλεβάρη. Η Θεατρική Συνάντηση η οποία έχει καταστεί πλέον θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, όπως κάθε χρονιά ήταν προγραμματισμένη για το Νοέμβρη του 2011. Αυτός ο Νοέμβρης όμως έμελε να σημαδευτεί από την τραγική «απουσία» της αγαπημένης Χρύσας Γκορέζη, τραυματίζοντας βαριά την ομάδα και προκαλώντας την κατάρρευση της Αυλαίας που ετοιμάζαμε μαζί. Όπως όμως θα απαιτούσε και η καλή φίλη, που τόσο είχε κοπιάσει για την επιτυχία αυτής της διοργάνωσης, η Αυλαία έπρεπε να ξαναστηθεί πάση θυσία. Τώρα πια από μας γ’ αυτήν.

Έτσι και έγινε. Θεατρικές ομάδες από την Ηγουμενίτσα, από τα Γιάννενα, από το Δήμο Ραφταναίων, από το Φιλιάτι, από τη Ζίτσα και από την Πάργα, παρουσίασαν μπροστά σ’ ένα ασφυκτικά γεμάτο θέατρο, μικρά μονόπρακτα που δέθηκαν σε μια ενιαία δίωρη παράσταση από ιντερμέδια γραμμένα και υλοποιημένα από τη ΘΕΤΟ. Το συνεκτικό κρίκο ανέλαβαν δυο «παραδοσιακές Παραμυθιώτισσες γιαγιάδες», με τη χαρακτηριστική γλώσσα της περιοχής, που πέρα από σχολιασμούς για πολλά και διάφορα (φυσικά και για τη ζοφερή πραγματικότητα της χώρας) έκαναν την εισαγωγή για κάθε θεατρική ομάδα, και έκλεισαν μέσα σε θερμά χειροκροτήματα την φετινή πρωτότυπη συνάντηση.

Η θεατρική ομάδα λογίζει ως απολύτως επιτυχημένο το εγχείρημα σε τέτοιο βαθμό που οι «Θεατρικοί Νοέμβρηδες» της Παραμυθιάς, θα έχουν από δώ και πέρα αυτή τη σπονδυλωτή μορφή. Με αυτό τον τρόπο γίνεται κατορθωτή μια άκρως ουσιαστική και εγκάρδια συναναστροφή όλων των ανθρώπων που παθιάζονται με το ερασιτεχνικό θέατρο, όχι μόνο πάνω και γύρω από τη σκηνή, αλλά και στο γλέντι που ακολουθεί μετά την παράσταση. Η συλλογικότητα που αναπτύσσεται και η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των μελλών των διαφορετικών ομάδων είναι κατά πολύ πιο προωθημένη από τις τριήμερες ξεχωριστές παραστάσεις, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Πέρα από αυτό, η συμμετοχή των θεατών και οι πολύπλευροι ορίζοντες που τους ανοίγονται, μέσα σε μια ενιαία παράσταση πολλαπλών συντελεστών, δημιουργούν ένα από τα πιο όμορφα συμπλέγματα που επιζητεί κάθε μορφή τέχνης με κοινωνική απεύθυνση.

Η ΘΕΑΤΟ θέλει με τον πιο δημόσιο τρόπο, να ευχαριστήσει όλα τα ερασιτεχνικά σχήματα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της, ιδιαίτερα κάτω από τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που βρέθηκε η ομάδα και έτσι έγινε κατορθωτή μια διαφορετικού τύπου συνεύρεση, που ξάφνισε ευχάριστα όλους μας. Να ευχαριστήσει το Δήμο που τον αισθάνθηκε δίπλα της όπως ποτέ δεν τον είχε βρεί μέχρι σήμερα. Τέλος, από βάθους καρδιάς, να ξαναπεί ένα μεγάλο-μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που πλαισίωσε και φέτος την εκδήλωση ανανεώνοντας την υπόσχεσή της για μια πλούσια, ποιοτική πολιτιστική δράση σαν αντίδοτο για τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε .

Παραμυθιά 14/02/2012

 


  

 

 

αριθμός επισκεπτών
    --