Πολιτισμός

εκθέσεις


 

ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΣΗΦ ΚΑΙ ΕΣΘΗΡ ΓΚΑΝΗ

Έκθεση φωτογραφίας της Αγνής Παπαβρανούση

«Ανά την πόλη»

 


 

«…Κάπως έτσι ξεκίνησε και η γνωριμία μου με την πόλη μου, περπατώντας σε γειτονιές και δρόμους, στο κάστρο και στη λίμνη μας, που πότε είναι ήσυχη και πότε αγριεύει, εναλλάσσοντας  τα χρώματά της με το χρώμα του ουρανού και το χρώμα των πλατάνων που τη ζώνουν. Εικόνες που τις βλέπουμε καθημερινά, αλλά τις προσπερνάμε. Εικόνες απλές,  γνώριμες  "ανά την πόλη", με το δικό μου φωτογραφικό βλέμμα, χωρίς να θέλω να δείξω την τέχνη της φωτογραφίας. Εικόνες της πόλης μου που με τα χρώματά της κάθε εποχή σε μαγεύουν γυρεύοντας πάντα κάτι καινούργιο.…»

 

Διάρκεια έκθεσης: 03.12.2018 – 30.01.2019

Ίδρυμα « Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή». Σούτσου 26. Τηλέφωνο: 2651036517

Email: idrymagani@gmail.com

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00π.μ έως 14.00μ.μ

Κάθε Τετάρτη απόγευμα: 6.00 μμ έως 9.00 μμ.

    

Παπαβρανούση Αγνή

«Ανά την πόλη»


 

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στα Γιάννενα.

Τελείωσα το Γυμνάσιο Θηλέων Ιωαννίνων και κατόπιν τη Δημόσια Τεχνική Σχολή Εργοδηγών Ιωαννίνων (Τμήμα Σχεδιαστών).

Εργάστηκα σε Τεχνικό Γραφείο ως Σχεδιάστρια Αρχιτεκτονικού Σχεδίου και μετά διορίστηκα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ως Διοικητικός Υπάλληλος, από όπου έκλεισε και ο εργασιακός μου κύκλος.

Ασχολήθηκα με την φωτογραφία, ερασιτεχνικά πάντα, πριν από πολλά χρόνια, με κίνητρο τα πάρα πολλά ταξίδια που έχω κάνει σε Ελλάδα και εξωτερικό. Θέλοντας έτσι τις εικόνες μου μέσα από τη φωτογραφία να τις δουν και οι δικοί μου άνθρωποι και όχι μόνο.

Κάπως έτσι ξεκίνησε και η γνωριμία μου με την πόλη μου, περπατώντας σε γειτονιές και δρόμους, στο κάστρο και στη λίμνη μας, που πότε είναι ήσυχη και πότε αγριεύει, εναλλάσσοντας  τα χρώματά της με το χρώμα του ουρανού και το χρώμα των πλατάνων που τη ζώνουν. Εικόνες που τις βλέπουμε καθημερινά, αλλά τις προσπερνάμε. Εικόνες απλές,  γνώριμες  "ανά την πόλη", με το δικό μου φωτογραφικό βλέμμα, χωρίς να θέλω να δείξω την τέχνη της φωτογραφίας. Εικόνες της πόλης μου που με τα χρώματά της κάθε εποχή σε μαγεύουν γυρεύοντας πάντα κάτι καινούργιο.

Γι’ αυτό ας κρατήσουμε την πόλη μας μέσα σ΄ ένα κάδρο, ως  κόρην  οφθαλμού, γιατί θέλουμε να κλείσουμε εκεί την απλόχερη ομορφιά της την ιστορία και τους θρύλους της, ότι παλιό σώθηκε και ότι καινούργιο έγινε, το χτες και το σήμερα σε πλήρη αρμονία και συνύπαρξη.

Έχω συμμετάσχει στις εξής εκθέσεις:

 • Ομαδική έκθεση φωτογραφίας:
  Βίτσα: "Πετροχελίδονα" με θέμα "Ζαγόρι" 2008.

 • Ομαδική έκθεση φωτογραφίας:
  Ιωάννινα: "
  Ioannina Art Festival" με θέμα  "Η πόλη μας" 2010.

 • Ατομική έκθεση φωτογραφίας:
  Ιωάννινα : "Λαογραφικό Μουσείο Κ. Φρόντζος" με θέμα "Περιδιαβαίνοντας" 2016.

 

Έχω δε δημοσιεύσει πολλές φωτογραφίες στο "Γεωτρόπιο"  ένθετο  ταξιδιωτικό περιοδικό της εφημερίδας Ελευθεροτυπία για αρκετά χρόνια, όπου τελικά έπαψε να κυκλοφορεί.

  


  

  

  

  

  

  

  

  

 

αριθμός επισκεπτών
    --