Πολιτισμός

εκθέσεις

Εύα Μελά

«Διακοσμητικά και άλλα... Ζωγραφική και εφαρμογές»

Ο IANOS ARTSHOP@GOLDEN HALL σας προσκαλεί στο Art Event της ζωγράφου-χαράκτριας Εύα Μελά, με τίτλο «Διακοσμητικά και άλλα... Ζωγραφική και εφαρμογές» όπου θα παρουσιάσει τη δουλειά της, εμπνευσμένη από τη φύση και ιδιαίτερα τα πουλιά ως σύμβολο ελευθερίας.

Εγκαίνια έκθεσης: 11 Οκτωβρίου 2019, 18:00-21:00

Διάρκεια έκθεσης: 11/10 – 25/10/19

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS ARTSHOP στο ισόγειο του Golden Hall (Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι 15123).

Λίγα παραπάνω λόγια για την έκθεση:

«Διακοσμητικά και άλλα...


 

Ζωγραφική και εφαρμογές»

Η Ζωγραφική είναι μια γλώσσα επικοινωνίας. Και αυτή η γλώσσα δεν γνωρίζει στεγανά. Η εικαστική έρευνα ενσωματώνεται σε κάθε ζωγραφική έκφραση. Βρίσκει ζωή σε κάθε υλικό: Στο τελάρο και το χαρτί, αλλά και σε ό,τι περιβάλλει τη ζωή μας ή χρησιμοποιεί ο άνθρωπος, όπως ο δημόσιος χώρος ή τα αντικείμενα χρήσης. Ζωγραφίζοντας και δημιουργώντας χαρακτικά έργα, θέλω να εκφραστώ και μέσα από δρόμους που δεν αφορούν μόνο το λεγόμενο «φιλότεχνο κοινό» που επισκέπτεται επί τούτου τις αίθουσες εκθέσεων, αλλά θέλω οι ζωγραφιές μου να αφορούν όλους τους ανθρώπους, την καθημερινή μας ζωή, τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε, όλα όσα μας περιβάλλουν. Έτσι ζωγραφίζω κεραμεικά πλακάκια με πυρόχρωμα, ή τυπώνω χαρακτικά πάνω σε πλακάκια και τα επιζωγραφίζω ψήνοντάς τα στους 1200 βαθμούς, ζωγραφίζω  φωτιστικά, διακοσμητικά πιάτα και πολλά άλλα.. Αγαπημένο θέμα η φύση, και ιδιαίτερα τα πουλιά ως σύμβολο ελευθερίας..

    

Λίγα λόγια για την Εύα Μελά:

Ζωγράφος - Χαράκτρια

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956.


 

ΣΠΟΥΔΕΣ

1980 Πτυχίο Χαρακτικής, ΑΣΚΤ Αθήνας,               

1981 Πιστοποιητικό Σπουδών του Φροντιστηρίου Τυπογραφίας και Τέχνης του Βιβλίου,Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας

1982 Σχέδιο και ΖωγραφικήEcole National Superieure des Beaux Arts

1985 – 1988  Μεταπτυχιακή Υποτροφία του Ι.Κ.Υ. στην Χαρακτική

Για μεγάλο χρονικό διάστημα διδάχθηκε Χαρακτική κοντά στον χαράκτη Γιώργη Βαρλάμο

ΒΡΑΒΕΙΑ - ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

1984  Ένα από τα δύο πρώτα βραβεία του Πανελλήνιου Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού των ΕΛΤΑγια σχεδιασμό γραμματοσήμου με θέμα «150 χρόνια της Αθήνας ως πρωτεύουσας του Κράτους»

1989  Τρίτο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σχεδιασμού Καλλιτεχνικού Βιβλίου με θέμα «Ύμνος  εις την Ελευθερίαν» του Δ.Σολωμού (Στέγη Καλών Τεχνών και Γραμμάτων του ΥΠΠΟ)

2000 Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης Παιδικού Βιβλίου του Υπουργείου Πολιτισμού, Βραβείο Εικονογράφησης 2000 από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.             

Έχει πραγματοποιήσει 25 Ατομικές Εκθέσεις στην Ελλάδα και 4 ατομικές εκθέσεις στο εξωτερικό, (Γερμανία,  Σλοβακία, Γιουγκοσλαβία, Βρυξέλλες).

Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στις περιοδεύουσες εκθέσεις του ΕΕΤΕ, με την Εταιρία Α. Τάσσος, σε εκθέσεις για την Ειρήνη, σε εκθέσεις του ΚΚΕ, του Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ, στις εκθέσεις «Άνθρωποι, χρώμα και σίδερο» 2006 - 2017, με την κίνηση καλλιτεχνών «Πέρα-σ-μα», στις εκθέσεις Ελλήνων Εικονογράφων βιβλίων για παιδιά, και σε πολλές άλλες ομαδικές. Ασχολείται με την εικονογράφηση βιβλίων, με την καλλιτεχνική επιμέλεια εντύπων και τη ζωγραφική σε κτίρια και επαγγελματικούς χώρους. Στην περίοδο  2007-2009 ήταν Βουλευτής του ΚΚΕ. Είναι Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

 

 

αριθμός επισκεπτών
    --