Πολιτισμός

εκθέσεις

Ανοιχτά Καλλιτεχνικά Εργαστήρια

Open Art Studios 2013

Ομαδική έκθεση 24 εικαστικών καλλιτεχνών

Πέμπτη 11 Ιουλίου έως Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

 

Αίθουσα Γιάννη και Ελένης Βάτη, πλατεία Μιαούλη,

Ερμούπολη, Σύρος

 

ώρες λειτουργίας: 11:00-14:00 και 18:00-23:00

εγκαίνια: Πέμπτη 11 Ιουλίου, ώρα 19:30

 

Τα «Ανοιχτά Καλλιτεχνικά Εργαστήρια 2013» (Syros Open Art Studios 2013) ξεκινούν επίσημα, με μια ομαδική έκθεση των 24 καλλιτεχνών που συμμετέχουν στη δράση.

Πρωτοβουλία καλλιτεχνών που ζουν και εργάζονται στη Σύρο, τα Ανοιχτά Καλλιτεχνικά Εργαστήρια αποτελούν ένα «κυνήγι θησαυρού», που οδηγεί τον επισκέπτη να ανακαλύψει καλλιτεχνικά εργαστήρια σε όλο το νησί και να γνωρίσει τους δημιουργούς και το έργο τους εν τη γενέσει. Παράλληλα ο επισκέπτης βρίσκεται μπροστά σε έναν εναλλακτικό και γοητευτικό τρόπο να περιηγηθεί τη Σύρο, αναζητώντας τα εργαστήρια στα δρομάκια, στα χωριά, στις παραθαλάσσιες γειτονιές.

Μετά την πρώτη επιτυχημένη εμπειρία του περσινού καλοκαιριού, το φετινό «Open Art Studios» ανοίγει 24 εργαστήρια καλλιτεχνών που ασχολούνται επαγγελματικά με τη ζωγραφική, τη γλυπτική, το ψηφιδωτό, την κεραμική και την κατασκευή παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

Η δράση που θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, θα κλείσει με μια δεύτερη ομαδική έκθεση από τις 4 έως τις 11 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, σχεδιάζονται δρώμενα-εκπλήξεις στη διάρκεια των εκθέσεων και σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

 Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Αγγέλα Γαβριήλ / Υπαπαντή Ζαρμπώνη / Μισέλ Μπάλκον Βαρθαλίτου / Αγγελική Μπρισνόβαλη / Ανδρέας Κελεμπέσης / Κατερίνα Κυπριώτη / Jean Claude Sabatier (Badin) / Αθανασία Μπόλια / Carol Byrne / Γιώργος-Πάνος Τερζής / Νατάσσα Μπαμπούλη / Ειρήνη Τελίδου / Antonia Clare Grant / Μαρία Δημάκη / Λυδία Νικολάου / Θωμάς Μιχαήλ Σταρίδας / Γιολάντα Ζιάκα / Εύα Περσάκη / Regina Simmel / Ελπίδα Γαδ / Μαρία Ξαγοράρη / Rachel Gozlan / Άρτεμις Σιδερίδου / Σοφία Τριγώνη

Έντυπο με πληροφορίες για τους καλλιτέχνες και τα εργαστήρια τους είναι διαθέσιμο σε διάφορα σημεία της πόλης: στο καφέ Belle Epoque και σε καταστήματα, ταξιδιωτικά γραφεία, το λιμάνι και το αεροδρόμιο. Αναλυτικός χάρτης των εργαστηρίων και δυνατότητα πλοήγησης είναι διαθέσιμα στη δωρεάν εφαρμογή για συσκευές iOS, που διατίθεται από την εταιρεία Lifethink (tiny.cc/ljckzw).

 Αναζητήστε τα εργαστήρια στο χάρτη, ενημερωθείτε για τις ώρες και τις μέρες των επισκέψεων, και χτυπήστε τους την πόρτα!

 Η δράση συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική χορηγία το εστιατόριο Αμπέλα, που λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση στην παραλία της Αμπέλας στο Μέγα Γιαλό (www.ambela.gr - τηλ.2281045110).

 


  
 

 

 

αριθμός επισκεπτών
    --