Πολιτισμός

εκθέσεις

   

Ίδρυμα «Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή»

Έκθεση Ζωγραφικής του Siciliano Gaetano

" ΜΕΤΑ – ΧΡΟΝΟΣ "


Solitary trip ( 2022). Τεχνική με λάδι 90

Ίδρυμα «Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή» Σούτσου 26 Τ.Κ: 45444

Διάρκεια έκθεσης: 03.05.2023 – 21.06.2023

Τηλέφωνο: 2651036517 - Emailidrymagani@gmail.comFB:idrymagKani

 Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 πμ έως 14.00 μμ  Τετάρτη 6.00μμ – 9.00μμ

   

       Ονομάζομαι Siciliano Gaetano και είμαι γεννημένος στη Σικελία...μέσα μου κουβαλάω τα χρώματα του φωτός και τη χιλιετή κουλτούρα λαών , που άφησαν το στίγμα τους. Οι ρίζες μου με ανάγκασαν να παρατηρώ και να εκφράζω τα πάντα βάσει της δυναμικότητας και των έντονων αντιθέσεων του φωτός. Παρόλο που παιδί ακόμα μετανάστευσα στον Ιταλικό βορρά, αυτές είναι οι ρίζες μου.

      Οι σπουδές μου ξεκινούν την περίοδο της εφηβείας με την ανακάλυψη της φωτογραφίας μέσω παρακολούθησης κύκλου μαθημάτων εστιασμένα στην επαγγελματική φωτογράφιση. Εν συνεχεία ολοκλήρωσα πενταετή φοίτηση σε καλλιτεχνικό λύκειο και τέλος έλαβα το πτυχίο μου από την Ακαδημία καλών τεχνών του Τορίνο με ειδικότητα στη ζωγραφική το 2003.

      Η πραγματική εικόνα είναι κεντρικής σημασίας για μένα... μία φωτογραφική τομή που αποκρυσταλλώνει το χρόνο. Χρησιμοποιώ το φωτογραφικό μέσο ως "σημειωματάριο" για να συλλέξω ματιές, τοπία.... εντυπώσεις ικανές να μου δώσουν την ώθηση να δημιουργήσω ένα ζωγραφικό πίνακα που έχει δική του οντότητα...που μεταβάλλεται από τον χρόνο, καθότι η τεχνική με λάδι έχει την δυνατότητα να πλάθει την εικόνα  , όπως μία ιδέα που μετουσιώνεται, καταλήγοντας σε κάτι που αν και ρεαλιστικό διαφέρει από το πρωτότυπο και ωριμάζει στο χρόνο.

    "ΜΕΤΑ-ΧΡΟΝΟΣ" είναι μία συλλογή από ζωγραφικούς πίνακες που έχει την αξίωση να πάει πέραν του χρόνου... πέραν της στιγμής.. πέραν της κλασικής μεταφυσικής. Πιστεύω ότι αν μάθουμε να παρατηρούμε,. κάθε εικόνα έχει τη δύναμη να σταματήσει το χρόνο μέσα μας. Ο ζωγράφος δεν κάνει άλλο από το να επενδύει περισσότερο χρόνο σε σχέση με άλλους για να συλλάβει την στιγμιαία δύναμη μιας εικόνας ακλουθώντας την μέχρι εμμονής..σαν έναν πυρετό, που πρέπει απαραίτητα να οδηγεί σε ένα φυσικό αντικείμενο στο οποίο μπορεί κανείς να ανατρέξει οποιαδήποτε στιγμή το θελήσει.

      Δεν θεωρώ τον εαυτό μου σύγχρονο καλλιτέχνη με την έννοια ότι δεν αγαπώ να δίνω performance κάνοντας χρήση άλλων οπτικοακουστικών μέσων ούτως ώστε να εκφράσω μία ιδέα.. μία έννοια. Πάνω από όλα χρειάζομαι την εικόνα για να ξεπεράσω και να βρω ένα περιθώριο υπαρξιακού ναυαγίου. Στα όνειρά μου δεν βλέπω ερμηνευτές ή εννοιολογικούς καλλιτέχνες αλλά εικόνες καθαρές και ευκρινείς.. ίσως αινιγματικές αλλά σίγουρα πολύ διεισδυτικές..Και ακόμη και αν στο μέλλον, μπορέσουμε να καταγράψουμε τα όνειρά μας αποθηκεύοντάς τα σε ένα USB, η εικόνα θα είναι πάντα το κέντρο της ύπαρξής μας.

                                                                                                                            Siciliano Gaetano


Green village (2016). Λάδι  σε χαρτί  κολλημένο  σε   καμβά 90x65

 

Ίδρυμα ‘’Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή’’

Σούτσου 26 – Ιωάννινα

τηλ: 2651036517

email: idrymagani@gmail.com

fb idrymagkani

site: www.idrimagani.gr

 

    

      αριθμός επισκεπτών