Πολιτισμός

εκθέσεις

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

   

   

Έκθεση Χαρακτικών Έργων

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας 

20 Απριλίου – 31 Αυγούστου 2024

 

Η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας διοργανώνουν έκθεση χαρακτικών έργων των αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα «Σωτήρης Δάκαρης» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας από τις 20 Απριλίου έως και τις 31 Αυγούστου 2024.

Παρουσιάζονται έργα των αποφοίτων του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι οποίοι εκπόνησαν τις διπλωματικές τους εργασίες στο εργαστήριο Χαρακτικής, καθώς και έργα των διδασκόντων του εργαστηρίου.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 60 χρόνια από την ίδρυσή του.

Διάρκεια Έκθεσης: 20 Απριλίου 2024 έως 31 Αυγούστου 2024

Κατά τη διάρκεια παρουσίασης της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις από τις διδάσκουσες και τους διδάσκοντες της Σχολής, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν.

Η έκθεση είναι επισκέψιμη: Δευτέρα, Τετάρτη έως Κυριακή: 8.00 π.μ. - 20.00 μ.μ. (εκτός Τρίτης). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας θα παραμείνει κλειστό την Κυριακή του Πάσχα και την ημέρα εορτασμού της Πρωτομαγιάς, επίσημες αργίες του κράτους.

**Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες:**

Γιώργος Βασιλείου, Άννα Γιαμαλή, Ιωάννα-Υπατία Γραμματικοπούλου, Αννίτα Δημητρίου, Σουλτάνα Ηλωρίδου, Letizia Innesto, Αθηνά Κακάβα, Σοφία Καμάρα, Παναγιώτα Μαστοράκη, Βαλεντίνη Παντελαίου, Θεοδώρα Παπαγγελούτσου, Αγαθή Παππά, Ευαγγελία Πασσιά, Παναγιώτης Πριστούρης, Φαίη Ράλλη, Ειρήνη Ράπτη, Ηλιάνα Σιάργκα, Αγαθή Σιόλου, Ματίνα Τασατζή, Δημητρούλα – Ραφαηλία Τεκτονίδου, Δήμητρα Τρουπή, Άννα Τσερνένκο, Βενετία Υφαντίδου

Ράνια Σταθοπούλου, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Γιάννα Καλογιάννη

Η αφίσα της έκθεσης φιλοτεχνήθηκε από τον φοιτητή του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Κωνσταντίνο Γκίκα.

 

                                                                                   Ο Προϊστάμενος της Εφορείας

                                                                                            Ιωάννης Χουλιαράς

                                                                                                    Αρχαιολόγος

  


  

  

  

  

    

      αριθμός επισκεπτών