Πολιτισμός

εκθέσεις

εκθέσεις Χρήστου Χαρίση και Μάνου Κατσάρη

στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων

5 Δεκεμβρίου 2014 ξεκινάει η διπλή έκθεση του Μάνου Κατσάρη «Εσωτερική αρχιτεκτονική» και η αναδρομική, 1996-2014, του Χρήστου Χαρίση στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων, στην οδό Κοραή 1.

Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ο Χαρίσης γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1966 και σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ και γραφικές τέχνες στη σχολή Βακαλό. Διδάσκει στο τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ το 2010 εκλέχτηκε επίκουρος καθηγητής στο τμήμα. Έχει κάνει 8 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομαδικών εντός και εκτός Ελλάδας. Έχει δουλέψει ως σκηνογράφος στο θέατρο και στον κινηματογράφο. «Η δουλειά μου χαρακτηρίζεται σε μεγάλο κομμάτι της από την αντίστιξη διαφορετικών στοιχείων» περιγράφει ο ίδιος τη δουλειά του.

Ο Μάνος Κατσάρης έχει επίσης σημαντική παρουσία στα ελληνικά καλλιτεχνικά πράγματα. Ανάμεσα στις δημιουργίες του είναι οι «Ένοικοι» μια μικρού μήκους ταινία του 2003, στην οποία έχει κάνει σκηνοθεσία-μοντάζ, αλλά και η «Ανεπίσημη γλώσσα» μαζί με άλλους πέντε καλλιτέχνες, δρώμενο που έγινε στο Κτίριο Καλλιτεχνών στην Αθήνα, ενώ έχει ασχοληθεί και με τον πειραματικό κινηματογράφο.

 


 

 

 

 

 

  

   

αριθμός επισκεπτών
    --