Πολιτισμός

εκθέσεις

 

Εργαστήρι εικαστικών για παιδιά στη Σύρο

 


 

Εργαστήρι εικαστικών για παιδιά από 8 έως 12 ετών

Από την Κυριακή 12/02/2012 και κάθε δεύτερη Κυριακή (17:00 - 19:00) στην αίθουσα του Συλλόγου Ηπειρωτών Σύρου (Αφροδίτης 2 - Ερμούπολη) ξεκίνησε τη λειτουργία του εργαστήρι εικαστικών για παιδιά από 8 έως 12 ετών. Διδάσκει η συμπατριώτισσά μας Γιολάντα Ζιάκα, Δρ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, πτυχιούχος Σχολής Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης.

Τα μαθήματα είναι δωρεάν και στόχο έχουν να οδηγήσουν τα παιδιά στο να ανακαλύψουν νέους τρόπους έκφρασης, μέσα από τον πειραματισμό τους με γνωστά αλλά και με νέα υλικά, με κλασσικές αλλά και με νέες μεθόδους, για να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες τους και να δοκιμάσουν τη χαρά της δημιουργίας.

Στο πρώτο μάθημα δουλέψαμε το θέμα του χορού: τα παιδιά σχεδίασαν χορευτές, κατασκεύασαν μήτρες των σχεδίων τους σε χαρτόνι και ζωγράφισαν συνθέσεις ομάδων χορευτών, χρησιμοποιώντας πινέλα, σφουγγάρια αλλά και τα δάχτυλα τους. Η αίθουσα του Συλλόγου μας έμοιαζε με πεδίο μάχης μετά το τέλος του εργαστηρίου, αλλά το διασκεδάσαμε πολύ!

Το τηλέφωνο του Προέδρου Ηρακλή Ζάχαρη (6981800483) και η ηλεκτρονική διεύθυνση της Γιολάντας Ζιάκα (polis@otenet.gr) είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

 

 

αριθμός επισκεπτών
    --