Πολιτισμός

εκθέσεις

«συν-κίνησις»

Έκθεση ζωγραφικής της Γιολάντας Ζιάκα στην Ερμούπολη

από το Σάββατο 15 έως την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ερμούπολης

αίθουσα Εμμ. Ροΐδη

Εγκαίνια: Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, ώρα 8 μμ

 Στην έκθεση αυτή που τιτλοφορείται «συν-κίνησις», παρουσιάζονται έργα που επιχειρούν να αναπαραστήσουν το ανθρώπινο σώμα σε κίνηση, ιδιαίτερα μέσα από το χορό.

Κίνηση και συγκίνηση («συν-κίνηση») ταυτόχρονα, ο χορός είναι μια γλώσσα που μιλάει για τον άνθρωπο, για την ανάγκη του να επικοινωνήσει τις πιο βαθιές του συγκινήσεις, αυτές που δεν μπορούν να εκφραστούν μέσα από τον ορθολογικό λόγο.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα αναπαράστασης της στιγμής που το ανθρώπινο σώμα δημιουργεί έναν φαντασιακό  χώρο ο οποίος συμμετέχει στην κίνηση με το δικό του παλμό, μέσα από τους κυματισμούς της γραμμής που ορίζει το σώμα, μέσα από χρωματικές δονήσεις που προεκτείνονται στο χώρο, μέσα από τις ρυθμικές αναλογίες της σύνθεσης.

 Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά, από 6 – 9 μμ και την Κυριακή από 11 πμ – 2 μμ και από 6 – 9 μμ.

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στο χώρο της έκθεσης, από 6 έως 8 μμ, θα λειτουργήσει εργαστήριο ζωγραφικής για παιδιά από 8 χρονών, με θέμα την αναπαράσταση της κίνησης στη ζωγραφική.

Θα συμμετέχουν τα παιδιά του εργαστηρίου εικαστικών του Συλλόγου Ηπειρωτών Σύρου, αλλά και όσα άλλα παιδιά το επιθυμούν.

 Σας περιμένουμε!

Γιολάντα Ζιάκα

Δρ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Πτυχιούχος Σχολής Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης Πανεπιστημίου Paris 1 – Sorbonne

e-mail: yziaka@gmail.com

web: yziaka.wix.com/yolanda

 Η Έκθεση στα Γιάννενα

 


 

   
 
 

 
αριθμός επισκεπτών
    --