Πολιτισμός

χορός

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΝΕΟΛΑΙΑΣ και ΑΘΛΗΣΗΣ

ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 55, 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΤΗΛ. 26510 83940  FAX 26510 75784

www.pkdi.gr  E-mail: pkioannina@gmail.com

  

ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΡΧΙΖΕΙ Η 32Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

 

            Ξεκίνα την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015 η νέα εκπαιδευτική χρονιά του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

             Πρόκειται για τη συνέχεια μιας σημαντικής πορείας στο πολιτιστικό πεδίο των Ιωαννίνων και της Ελλάδας στην οποία κύριο βάρος αποδίδεται σε ποιοτικά χαρακτηριστικά.

            Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται η συνδρομή στη διαμόρφωση χαρακτήρων που να αντιλαμβάνονται και να υιοθετούν τις πολιτιστικές αξίες, ο σεβασμός στα Παραδομένα του λαού μας και η ευθύνη για την αξιοποίηση αυτών.

            Στα ποσοτικά της δεδομένα συγκαταλέγονται τα επίσημα διεθνή βραβεία (για χορό και τραγούδι), έπαινοι, κριτικές, αφιερώματα και σημαντικά δημοσιεύματα του ελληνικού και διεθνούς τύπου.

            Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μακροχρόνιος σχεδιασμός αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση των μικρών ηλικιών οι οποίες δεν αντιμετωπίζονται ως «μικρογραφίες» των μεγάλων αλλά ως προσωπικότητες με ιδιαίτερες δυνάμεις και δυνατότητες.

            Τα ΤΜΗΜΑΤΑ όλων των ηλικιών που θα λειτουργήσουν στην εκπαιδευτική χρονιά 2015-16 είναι:

ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ηλικίας κάθε Δευτέρα, ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ κάθε Τετάρτη ή Πέμπτη, ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ κάθε Τρίτη, ΛΥΚΕΙΟΥ και ΦΟΙΤΗΤΩΝ κάθε Δευτέρα, ΕΝΗΛΙΚΩΝ και ΓΟΝΕΩΝ κάθε Δευτέρα και «Εμφανίσεων» κάθε Δευτέρα. Παράλληλα θα δημιουργηθεί ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ.

            Την διδασκαλία ασκούν επαγγελματίες παιδαγωγοί, εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με μακρόχρονη και βραβευμένη πορεία στον Χώρο των Συγκροτημάτων Παραδοσιακών Χορών και του Λαϊκού Πολιτισμού γενικότερα.

            Η Σχολή στεγάζεται στο νεοκλασικό κτήριο του Σ. Μινέϊκο (παλιό Δημοτικό Μαιευτήριο) στο τέλος του Πάρκου «Κουραμπά» σε μια από τις πιο όμορφες συνοικίες των Ιωαννίνων.

            Πληροφορίες: Δευτέρα ως Παρασκευή 5.00 μμ – 9.00 μμ στην Γραμματεία της σχολής ή στο τηλέφωνο 2651048235

 

……………………………………………………………………

Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών (2014)

 

 

 

αριθμός επισκεπτών
    --