Πολιτισμός

χορός

11ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Καλοκαίρι & Πολιτισμός»

στην Νέα Σινώπη και στο Κανάλι Πρέβεζας

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ Η ΠΡΕΒΕΖΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 7, 8 & 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Στο επίκεντρο του πανελλήνιου ενδιαφέροντος για το λαϊκό πολιτισμό είναι ο Νομός Πρέβεζας από την Παρασκευή 7 Ιουλίου μέχρι την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017. Αφορμή για μια ακόμη χρονιά είναι η Συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων και φίλων της παράδοσης που θα πραγματοποιηθεί στα χωριά Κανάλι και Νέα Σινώπη.

Στη φετινή 11η Συνάντηση συμμετέχουν 320 καθηγητές, δάσκαλοι χορού, χορευτές, μουσικοί αλλά και φίλοι του λαϊκού πολιτισμού από 27 Νομούς της Ελλάδας καθώς και από τον Καναδά, την Αμερική και την Αυστραλία.

Στο πλαίσιο της Συνάντησης θα γίνουν μαθήματα ελληνικών χορών από τη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ θα πραγματοποιηθούν δύο πανηγύρια ανοιχτά για το κοινό: το πρώτο την Παρασκευή στη Νέα Σινώπη και το δεύτερο το Σάββατο στο Κανάλι. Η Συνάντηση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το βράδυ στο Κανάλι με το 11ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Καλοκαίρι & Πολιτισμός» με τη συμμετοχή 8 χορευτικών συγκροτημάτων και  τιμώμενο το χορευτικό από τις Ελληνικές Κοινότητες από το Νιαγάρα και το Χάμιλτον του Καναδά, που αποτελείται από ομογενείς 2ης και 3ης γενιάς. Ώρα έναρξης 21:00

Να σημειώσουμε πως φέτος σε όλο στο τριήμερο συμμετέχουν 22 μουσικοί και ερμηνευτές της παράδοσης και συγκεκριμένα:

Νίκος Φιλιππίδης (Κλαρίνο), Μανώλης Κόττορος (Βιολί), Κώστας Φιλιππίδης (Λαούτο), Κώστας Μερετάκης (Κρουστά), Βαγγέλης Ψαθάς (ζουρνάς - κλαρίνο), Βαγγέλης Ψαθάς (ακορντεόν), Σταύρος Παζαρέντζης (νταούλι), Νίκος Ράλλης (τρομπέτα), Βασίλης Τριάντης (λαούτο), Γιώργος Τσουμάνης (Κλαρίνο) Πέτρος Μήτσου (Γκάιντα, Καβάλ), ), Κωνσταντίνος Λιόντος (Κλαρίνο), Βαγγέλης Τσουβάλας (Λύρα Κρήτης), Λευτέρης Τσουβάλας (Λαούτο), Νίκος Σίσκος (Λύρα Δράμας), Γιώργος Ταντσίνης (Γκάιντα & λύρα Δράμας), Ανέστης Μητρούσης (Νταχαρές), Βασίλης Παπουτσής (Νταχαρές),

 

Τραγουδούν: Παγώνα Αθανασίου, Αρετή Κετιμέ, Μάνος Κουτσαγγελίδης, Κώστας Μήτσης

 

Η 11η Συνάντηση οργανώνεται από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Καναλίου και Νέας Σινώπης «Διογένης» και στηρίζεται από τον Δήμο Πρέβεζας. Χορηγός της εκδήλωσης είναι η γαλακτοβιομηχανία ΚΑΡΑΛΗΣ ΑΕ.

Να σημειώσουμε ότι τα γλέντια είναι ανοιχτά για το κοινό και σας περιμένουμε να γλεντήσουμε όλοι μαζί παραδοσιακά!!!

Καλή αντάμωση!!!

 


 

 

   

αριθμός επισκεπτών
    --