Πολιτισμός

χορός

 

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Schillerstr. 46 67071

Ludwigshafen - Germany

Tel.: +49(0)176 - 82019170

Fax: +49(0)621 – 6703704

http://www.panipirotiki.eu

e-mail: grammateas@panipirotiki.eu

  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

11-06.06.2012

Στο 31ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νεολαίας

ο Γεν. Γραμματέας της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης

 

Ludwigshafen/Γερμανία

Στο 31ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νεολαίας που έγινε το Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012 στο  Ludwigshafen,   έλαβε μέρος ο Γεν. Γραμματέας της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Δημήτριος Κατσάνος.

Πλήθος κόσμου από κάθε γωνιά της Ευρώπης κατέκλεισε την Friedrich-Ebert Halle για να θαυμάσει τη Νεολαία των Ελλήνων Ποντίων. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που άνοιξε ο πρόεδρος  της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη Ιωάννης  Μπουρσανίδης, περιελάμβανε 37 χορευτικά συγκροτήματα που το καθένα έδωσε ξεχωριστή διάσταση στην βραδιά.  

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους , ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αριανζού κ. Βαρθολομαίος,   η Γεν. Πρόξενος Φραγκφούρτης κ. Ευθαλία Κακιοπούλου,  ο Συντονιστής Περιφέρειας Ευρώπης του ΣΑΕ κ. Γεώργιος Αμαραντίδης, οι επίτιμοι πρόεδροι της ΟΣΕΠΕ, εκπρόσωποι του Δήμου Ludwigshafen και έλληνες δημοτικοί σύμβουλοι.

Εκ μέρους των Ομοσπονδιών Ευρώπης το παρών έδωσαν εκτός του κ. Κατσάνου, ο Πρόεδρος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Ιωάννης Επιτροπάκης και ο Πρόεδρος των Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης κ. Διαμαντής Γκίκας. Σε μια κατ΄ ιδίαν συνάντηση των εκπροσώπων των εθνικοτοπικών Ομοσπονδιών αποφασίστηκε για τις 14 Οκτωβρίου 2012 στη Φραγκφούρτη συνάντηση, όπου θα συζητηθούν από κοινού ζητήματα που αφορούν τους εθνικοτοπικούς Συλλόγους που εδρεύουν στην Ευρώπη. 

 

Από το Γραφείου Τύπου

της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης

 

 


 

 

  
αριθμός επισκεπτών
    --