Γεράσιμος Σ. Σκλαβούνος

βιογραφικό σημείωμα

 

Ο Γεράσιμος Σ. Σκλαβούνος γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1947 και έχει κάνει σπουδές πολιτικού μηχανικού και πολεοδόμου – χωροτάκτη στην Αθήνα (1969) και το Παρίσι (1979) αντίστοιχα.

Διδάκτωρ Γεωγραφίας – Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Paris XNanterre (1983). Θέμα της διατριβής του οι συγκοινωνίες και η κοινωνική διαίρεση του χώρου στην Αθήνα από το 1833 μέχρι το 1974.

Έχει εργαστεί στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο ΥΠΕΧΩΔΕ (στη σύνταξη του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας), και μέχρι σήμερα ως ελεύθερος επαγγελματίας μελετητής.

Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του συλλόγου πολεοδόμων – χωροτακτών.

Από το 1988 μετέχει ενεργά στο οικολογικό κίνημα και έχει πρωτοστατήσει στην ίδρυση κινήσεων πολιτών, συλλόγων και επιτροπών αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα στο χώρο της Αθήνας.

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά Άλφα, Οικοτοπία, Προσανατολισμοί, Άρδην, Δαίμων της Οικολογίας, το Στίγμα, Κόκκινο, Ελεύθεροι Χώροι, στις επιθεωρήσεις Επιθεώρηση Κοινωνικών Ερευνών, Villes en Parallele, Τεχνικά Χρονικά, στις εφημερίδες Αυγή, Ελευθεροτυπία, Εποχή, Πριν, Αριστερά και τοπικά έντυπα

      αριθμός επισκεπτών