ΤΑ ΝΕΑ

 

Σήμερα 19-02-2023 ενταφιάστηκε ο Αποθανών Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ

O Δήμαρχος Ιωαννίνων στην εκπομπή "Ειδικές Αποστολές" στην ΕΡΤ


   
  Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων ξεναγεί τη Μαριλένα Κατσίμη στις γειτονιές των Ιωαννίνων, εκεί όπου ζούσε η ελληνόφωνη εβραϊκή κοινότητα πριν μεταφερθεί στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου.

************************

Ιωάννινα 18/02/2023      

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβούλιου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιωαννιτών, μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ, συνήλθε σήμερα 18.2.2023 ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00 σε έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση, προκειμένου να αποδώσει την πρέπουσα και επιβαλλόμενη τιμή στον άνθρωπο που υπηρέτησε με όλες του τις δυνάμεις τα συμφέροντα του τόπου μας.

Ο Μωυσής Ελισάφ υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως Δημοτικός Σύμβουλος, ως Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου και ως Δήμαρχος της πόλης των Ιωαννίνων. Υπηρέτησε το Πανεπιστήμιο ως Καθηγητής Ιατρικής και υπηρέτησε τον άνθρωπο ως γιατρός.

Πέρα από την επαγγελματική και την αυτοδιοικητική του πορεία είχε συνεχή, αδιάκοπη και ενεργή συμμετοχή στην κοινωνική πραγματικότητα του τόπου μας.

Σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής προς τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος ως ακολούθως:

  • Να εκφράσει στην αγαπημένη του σύζυγο και στους οικείους του τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.

  • Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων στην τελετή της κηδείας του και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Παπαγεωργίου να εκφωνήσει επικήδειο λόγο.

  • Η κηδεία του εκλιπόντος να γίνει δημοτική δαπάνη και με τις τιμές που αρμόζουν σε εν ενεργεία Δήμαρχο.

  • Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή τόσο στην παρούσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στην πρώτη τακτική συνεδρίαση αυτού.

  • Να ανασταλούν οι διοικητικές δραστηριότητες του Δήμου από το πρωί και μέχρι τέλους του ωραρίου, κατά την ημέρα της κηδείας.

  • Να υψωθεί μεσίστια η σημαία στα δημοτικά κτίρια.

  • Να αναρτηθεί η προσωπογραφία του μεταστάντος στον προθάλαμο του κτιρίου του κεντρικού Δημαρχείου.

  • Να δοθεί το όνομά του σε δημοτική οδό της πόλης.

  • Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στη σύζυγό του και να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο και στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Για το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Παπαγεωργίου

 

Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων

 

    Βιογραφικό Σημείωμα του Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ


 

Ο Καθηγητής κ. Μωυσής Ελισάφ γεννήθηκε το 1954 στα Ιωάννινα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1979. Εργάστηκε στο Institute of Lipids and Atherosclerosis Research, Sheba Medical Center, Tel Hashomer, Sackler School of Medicine του Πανεπιστημίου του Τελ-Αβίβ , Ισραήλ (1993-1994). Διετέλεσε Καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝΙ. Ήταν επίσης υπεύθυνος των Εξωτερικών Ιατρείων Διαταραχών του Μεταβολισμού των Λιπιδίων και Παχυσαρκίας στα οποία παρακολουθείται ένας μεγάλος αριθμός ασθενών με υπέρταση, δυσλιπιδαιμίες και παχυσαρκία. Είναι ενεργό μέλος 27 Επιστημονικών Εταιρειών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι European Atherosclerosis Society, European Hypertension Society και International Society of Hypertension. Διετέλεσε επανειλημμένα Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, όπου παραμένει μέλος του Δ.Σ. Είναι επίσης Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Μελέτης, Έρευνας και Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη και τα Μεταβολικά Νοσήματα και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογίας Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Επιπρόσθετα, διετέλεσε Διευθυντής του Β’ Παθολογικού Τομέα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Διευθυντής του Παθολογικού Τομέα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Αναπληρωτής Διοικητής Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Ο κ. Ελισάφ είναι συνδιευθυντής σύνταξης και μέλος της συντακτικής επιτροπής σαράντα (47) διεθνώς αναγνωρισμένων ιατρικών περιοδικών. Επιπλέον , είναι κριτής σε 118 διεθνή ιατρικά περιοδικά. Έχει οργανώσει πολλά συνέδρια και συμπόσια στο αντικείμενο της υπέρτασης, της δυσλιπιδαιμίας, της αθηροσκλήρωσης, της αντιμετώπισης των παραγόντων κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα καθώς και της οξεοβασικής ισορροπίας και των ηλεκτρολυτών.

Ήταν Πρόεδρος της  Οργανωτικής Επιτροπής του Satellite Meeting on Secondary Dyslipidemias of the European Atherosclerosis Society (EAS) [το 1999]. Έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς πολυκεντρικές κλινικές μελέτες που σχετίζονται με τη θεραπεία των υπερλιπιδαιμιών, της υπέρτασης, του διαβήτη και άλλων παραγόντων κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Έχει 772 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά στη βασική και κλινική έρευνα στο αντικείμενο της υπέρτασης , των λιπιδίων , της αθηροσκλήρωσης, καθώς και στις διαταραχές της οξεοβασικής ισορροπίας και των ηλεκτρολυτών. Έχει εκδώσει 2 βιβλία με αντικείμενο τις διαταραχές της οξεοβασικής ισορροπίας και των ηλεκτρολυτών καθώς και τις δυσλιπιδαιμίες.

Διετέλεσε επανειλημμένα Δημοτικός Σύμβουλος και ήταν Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος , Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ιωαννιτών (2011-2014). Είναι ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ομίλου Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ιωαννίνων. Επί 17 συναπτά έτη είναι Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων, είναι μέλος του Δ.Σ. του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος (ΚΙΣΕ) ενώ διετέλεσε επί διετία και Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. του ΚΙΣΕ.

Τον Ιούνιο του 2019 εξελέγη Δήμαρχος Ιωαννίνων με την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή».

    

 

      αριθμός επισκεπτών