ΤΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ

20 Μαΐου 2016                

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Στην ευρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά με θέμα την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας συμμετείχε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές.

Με αφορμή τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν και τις ανακοινώσεις που υπήρξαν, ο κ. Σεντελές δήλωσε τα εξής: «Το αποτέλεσμα της σημερινής διευρυμένης σύσκεψης στο Υπουργείο Πολιτισμού μας δημιουργεί αίσθημα αισιοδοξίας ότι μέσα στα επόμενα χρόνια το γεφύρι της Πλάκας θα στέκεται ξανά όρθιο πάνω από τον Άραχθο, αποτελώντας ένα σύμβολο πολιτισμού και ιστορίας.

Η δέσμευση για άμεση εκκίνηση των διαδικασιών ώστε να ξεκινήσουν από αυτό το καλοκαίρι οι εργασίες, αποτελεί ένα ελπιδοφόρο γεγονός, ιδιαίτερα δε από τη στιγμή που υπάρχει κυβερνητική βούληση για την ανάληψη του κόστους από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σε συνδυασμό με την ενδεχόμενη ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ).

Η δήλωση του Υπουργού πως το γεφύρι της Πλάκας είναι ένα «εμβληματικό μνημείο που αφορά όχι μόνο στους κατοίκους της Ηπείρου, αλλά όλης της χώρας» αποτελεί ταυτόχρονα ηθική ικανοποίηση για όλους εμάς που από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε τη βούλησή μας για την άμεση αναστήλωση και παρά τα πολλά εμπόδια και τις μεγάλες αναμφίβολα τεχνικές δυσκολίες του εγχειρήματος, δε σταματήσαμε στιγμή να πιέζουμε για να μην λησμονηθούν οι υποσχέσεις.

Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, πιέζοντας για την όσο το δυνατόν ταχύτερη υλοποίηση των αποφάσεων, και θα είναι αρωγός με όλες του τις δυνάμεις σε ό,τι χρειαστεί».

 


   

 

   

 

    αριθμός επισκεπτών