ΤΑ ΝΕΑ

«Μουσική Κερασιά»

Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων

Με την Εβίτα Θεοχάρη

προσκεκλημένος της εκπομπής ο Ναπολέων Ροντογιάννης

(Πρώτη εκπομπή)

 Κυριακή, 11/09/2016, στη μία το μεσημέρι

 

Την Κυριακή, 11/09/2016, στη μία το μεσημέρι… ανταμώσαμε ξανά γύρω από τη «Μουσική Κερασιά», στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων – 98 και 7, με την Εβίτα Θεοχάρη

Από: Εβίτα Θεοχάρη – Κάθε Κυριακή μεσημέρι, μία με δύο, σας καλωσορίζω στο καθιερωμένο, εβδομαδιαίο μας αντάμωμα… γύρω από τη «Μουσική Κερασιά». Στο χοροστάσι της καρδιάς μας όλοι μαζί παρέα ταξιδεύουμε στα μονοπάτια της ελληνικής μουσικής παράδοσης

Τραγούδια και σκοποί της δημοτικής ποίησης σας κρατούν συντροφιά για μία ώρα…

Πλούσια η μουσικοχορευτική παράδοση στις διάφορες περιοχές της χώρας μας, τα ήθη και τα έθιμα, για τα οποία γίνεται κάθε Κυριακή λόγος, συχνά και με τη βοήθεια των εκλεκτών προσκεκλημένων μας!

 


Εβίτα Θεοχάρη

 Ναπολέων Ροντογιάννης

Την Κυριακή11/09/2016 – ο εκλεκτός προσκεκλημένος της εκπομπής ήταν ο Ηπειρώτης, που η μεγάλη του αγάπη για τον πολιτισμό της ιδιαίτερης πατρίδας του, του δημιούργησε επιτακτική την ανάγκη στη διαφύλαξή του. Ο κύριος Ναπολέων Ροντογιάννης από το 2007 έως σήμερα, ακούραστος και με πολύ μεράκι, καταγράφει με τις κάμερές του όσο το δυνατόν περισσότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις μπορεί, οι οποίες σχετίζονται με την Ήπειρο. Xορευτικές παραστάσεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές εκδηλώσεις, εθιμικές διαδικασίες, ομιλίες κ.ά.  στην Αθήνα, αλλά και αλλού, περιλαμβάνονται στο εβδομαδιαίο του πρόγραμμα. Το οπτικοακουστικό αυτό υλικό – περίπου 3.200 βίντεο – αφού το επεξεργαστεί, το αναρτά, στις δύο ιστοσελίδες του, www.giannena-e.gr  και www.mcap.gr, όπως και στο κανάλι του στο youtube με το όνομα: rontonapoleon.

Δημιουργός, λοιπόν, ο κος Ροντογιάννης δύο ιστοσελίδων με αναφορά στα Γιάννενα και την Ήπειρο. Η ιστοσελίδα, ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ (giannena-e.gr), περιλαμβάνει θέματα σχετικά με τα γράμματα και τις τέχνες, τον ευεργετισμό, το περιβάλλον, σύγχρονα θέματα, πολιτιστικές δραστηριότητες, αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Η ιστοσελίδα, mcap.gr (Museum of Contemporary Art «Theodoros Papagiannis»), είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στον Ηπειρώτη, διεθνούς φήμη γλύπτη, κύριο Θεόδωρο Παπαγιάννη και στο Μουσείο του στο Ελληνικό Ιωαννίνων, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης».

Για την προσφορά του αυτή στον πολιτισμό τιμήθηκε τρεις φορές ο κύριος Ναπολέων Ροντογιάννης. Το 2013 τιμήθηκε από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και το Σύλλογο Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου, ενώ το 2014 από τους φίλους του και τους φίλους της ιστοσελίδας του για τα Γιάννενα (giannena-e.gr),  ανάμεσα των οποίων ήταν σπουδαίοι ποιητές, συγγραφείς, καλλιτέχνες  – πνευματικοί άνθρωποι της Ελλάδας.

Εξαιτίας του πλούσιου υλικού που διαθέτει ο κύριος Ροντογιάννης,  πολλά δημοτικά τραγούδια και απαγγελίες ποιημάτων και αποσπασμάτων από διηγήματα, που έχει ηχογραφήσει, θα ακουστούν στην επόμενη εκπομπή, την Κυριακή 18/09. 

Συντονιστείτε… λοιπόν!

   

Ακούστε την εκπομπή μαγνητοφωνημένη

Σε ορισμένους browsers (προγράμματα περιήγησης) ο ήχος ανοίγει αυτόματα.
Κλείστε το δεύτερο για να τα ακούσετε με τη σειρά

Πρώτο μέρος της εκπομπής

      

Δεύτερο μέρος της εκπομπής

  Εδώ θα ακούσετε την δεύτερη συνέντευξη την Κυριακή 18/09/2016


στο Δημοτικό ραδιόφωνο 

 

 

 

    αριθμός επισκεπτών