ΤΑ ΝΕΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΑΤΑΝΟΥΣΑΣ «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΛΟΓΙΑΝΝΗΣ»

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης τα εγκαίνια

Δήμος Βορείων Τζουμέρκων

 ΠΡΑΜΑΝΤΑ 5/4/2019        

Ημέρα χαράς και συγκίνησης ήταν η Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 στην Πλατανούσα, όπου τελέστηκαν τα εγκαίνια του Αθλητικού Κέντρου «Δημήτριος Τσιλογιάννης». Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην εκδήλωση, προκειμένου να συμμετέχει στην επίσημη πλέον παράδοση προς χρήση του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 και του νέου γηπέδου μπάσκετ, αλλά κυρίως για να πει ένα ευχαριστώ στον πρόσφατα εκλιπόντα αντιδήμαρχο, το όνομα του οποίου θα φέρει το Αθλητικό Κέντρο.

«Σήμερα είναι ημέρα χαράς γιατί εγκαινιάζουμε ένα αθλητικό κέντρο, που ήταν αίτημα δεκαετιών της τοπικής κοινότητας και κυρίως των νέων ανθρώπων, γιατί η Πλατανούσα είναι ένα χωριό ζωντανό ακόμη, και τους χειμερινούς μήνες, πόσο μάλλον τους θερινούς μήνες. Είναι όμως και μια μέρα βαθιάς συγκίνησης, γιατί σήμερα υπάρχει ένας μεγάλο απών. Ο Τάκης Τσιλογιάννης δεν είναι μαζί μας να χαρεί αυτή τη μέρα, να χαρεί τα εγκαίνια αυτού του έργου, του οποίου υπήρξε ο οραματιστής, ο σχεδιαστής και αυτός, ο οποίος κατάφερε να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση και να το φτάσει μέχρι τη σημερινή του μορφή», ανέφερε ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές.

Στην αγάπη την οποία έτρεφε για το χωριό του, αλλά και για όλο τον Δήμο Τζουμέρκων στάθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης. «Τον γνώρισα ως άνθρωπο αγωνιζόμενο για τον τόπο του. Ερχόταν με ένα χαμόγελο, συζητούσε για τα προβλήματα της περιοχής και στο τέλος πάντα έλεγε για την επιθυμία του για ένα αθλητικό κέντρο στην Πλατανούσα», σημείωσε.

Με θερμά λόγια μίλησε και ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας. «Αυτό το τοπίο εδώ, στα καταράχια των Τζουμέρκων, προφανώς ενέπνευσε τον Τάκη Τσιλογιάννη και αποφάσισε τη ζωή του να μην την κάνει αβάσταχτη. Αβάσταχτη είναι η ζωή όταν δεν έχει αγάπη, ευθύνη και δημιουργία. Αυτά είναι τα τρία συστατικά, που σε κάθε θρησκεία, πόσο μάλλον στη δικιά μας, γεμίζουν τη ζωή και δεν την κάνουν αβάσταχτη, αδιάφορη, άνευ περιεχομένου. Κι αν η αγάπη και η ευθύνη διευκολύνει τη ζωή μας σε αυτόν τον τόπο, η δημιουργία είναι εκείνο που προεκτείνει τη ζωή μας, μετά από αυτή, μετά από εμάς, γιατί τα έργα των ανθρώπων που ζουν μετά από αυτούς, δίνουν μια διαχρονική διάσταση στο πεπερασμένο της ζωής μας», τόνισε.

Ευχαριστίες σε όλους όσοι βρέθηκαν στην Πλατανούσα εξέφρασε εκ μέρους της οικογένειας η κόρη του Δημήτρη Τσιλογιάννη, μην μπορώντας να κρύψει την έντονη συγκίνησή της. «Δε θέλω να πω πολλά λόγια, ούτε ο μπαμπάς έλεγε, έκανε πράξεις. Και αυτό το Αθλητικό Κέντρο είναι μια πράξη του που την οραματιζόταν για το χωριό», είπε, κρατώντας στα χέρια της την τιμητική πλακέτα, που απένειμε ο Μορφωτικός-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πλατανούσας στην οικογένεια του Δ. Τσιλογιάννη.

   


  

  

  

  

  

  

 

 

    αριθμός επισκεπτών