ΤΑ ΝΕΑ

Ορκωμοσία, επανεκλεγέντος Δήμαρχου Βορείων Τζουμέρκων

Γιάννη Σεντελέ

ΠΡΑΜΑΝΤΑ 1/9/2019          

 

 

Όρκο να εκπληρώνουν τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους, έδωσαν ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, οι δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και οι πρόεδροι και σύμβουλοι των Κοινοτήτων του Δήμου, το απόγευμα του Σαββάτου 31 Αυγούστου 2019.

Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους δημοτών στο συνεδριακό κέντρου του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων στο Δημαρχείο Πραμάντων, με τους περισσότερους συμβούλους να επιλέγουν τον θρησκευτικό όρκο, ενώ δεν έλειψαν και αυτοί που έδωσαν πολιτικό όρκο.

Μέγιστη τιμή χαρακτήρισε την 3η συνεχή επανεκλογή του ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές, λέγοντας ότι ο καθένας αντιλαμβάνεται βαρύ το φορτίο της ευθύνης να ανταποκριθεί στις αυξημένες προσδοκίες. Απευθυνόμενος στους δημότες, τους διαβεβαίωσε πως δε σκοπεύει να πέσει στην «παγίδα» της αδράνειας, της χαλάρωσης και της τυπικής διεκπεραίωσης των θεμάτων, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αναλαμβάνουμε με την ορμή του νεοφώτιστου. Με τη διάθεση που είχαμε όταν εκλεγήκαμε για πρώτη φορά. Η γνώση και η εμπειρία, που έχουμε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, δεν έρχεται να μας εφησυχάσει, έρχεται προστεθεί στη δημιουργική ορμή για να μας βοηθήσει να κάνουμε νέους σχεδιασμούς, νέες διεκδικήσεις, νέες δράσεις, νέες επιτυχίες».

Απλό και εφικτό χαρακτήρισε ο κ. Σεντελές τον στόχο της νέας τετραετίας, σημειώνοντας πως η προσπάθεια θα εντοπιστεί στο να δοθούν αποτελεσματικές λύσεις σε όλους τους τομείς, και στην καθημερινότητα, και στις υποδομές, και στην ενίσχυση της προβολής και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Απευθυνόμενος στους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, τους κάλεσε να ανταποδώσουν με το έργο τους την τιμή που τους έκαναν με την ψήφο τους οι συνδημότες τους, να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις και τις εκδηλώσεις, αλλά κυρίως να έχουν επαφή με τον κόσμο.

Το τελευταίο μέρος της ομιλίας του, απευθυνόταν προς τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τους ψηφοφόρους τους. «Οι εκλογές τελείωσαν τη Δευτέρα 27 Μαΐου. Από εκείνη τη μέρα είμαστε όλοι μαζί. Η πόρτα μου, όπως και των αντιδημάρχων, θα είναι ανοιχτή σε όλους», ανέφερε και κατέληξε: «Για εμάς ο όρος συνεργασία δεν είναι κενή λέξη. Κάθε πρόταση προς τη θετική κατεύθυνση, θα ενσωματώνεται στο δικό μας πρόγραμμα και θα υλοποιείται».

Της ομιλίας του επανεκλεγέντος Δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων προηγήθηκαν σύντομες τοποθετήσεις των επικεφαλής της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Την υπόσχεση να επιτελέσει το καθήκον του και να βοηθήσει στη θετική κατεύθυνση και την πρόοδο του τόπου, έδωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλαγή για τα Τζουμέρκα» Δημήτρης Μήτσης, ενώ, από την πλευρά του, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείων Τζουμέρκων» Λεωνίδας Λεοντάρης τόνισε ότι η προσπάθειά του θα είναι στην κατεύθυνση να επιτελεστεί φιλολαϊκό έργο και πρόσθεσε πως θα παλέψει για να αλλάξει τρόπο αντίληψης στους συγχωριανούς του και στη δημοτική αρχή.

Συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή εξέφρασαν με επιστολές τους, που αναγνώστηκαν, ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας και οι βουλευτές Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα και Μερόπη Τζούφη, υποσχόμενοι παράλληλα να στηρίξουν σε ό,τι χρειαστεί. Επιστολή έστειλε και η επίτιμη υποπρόξενος της Γαλλίας στα Γιάννενα Ελένη Παγκρατίου.

   


 

  

  

 

 

    αριθμός επισκεπτών