ΤΑ ΝΕΑ

«Καλοκαίρι στις φωτιές, τον χειμώνα στις ψευτιές..»

Κινητοποίηση των Πυροσβεστών της Ηπείρου


   

Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη "Κατάσταση πολιορκίας" προστέθηκε από τον Ναπολέοντα Ροντογιάννη
«ευχαριστούμε για την παραχώρηση»

Εάν δεν παίζει με το άνοιγμα της σελίδας, πατήστε το βελάκι για να ξεκινήσει!!!

«Καλοκαίρι στις φωτιές, το χειμώνα στις ψευτιές…»! Με αυτό το σύνθημα δεκάδες πυροσβέστες από την Ήπειρο και αντιπροσωπείες από πολλές περιοχές της χώρας διαδήλωσαν στα Γιάννινα.

Η συγκέντρωση έγινε στα γραφεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ακολούθησε πορεία στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου πραγματοποιήθηκαν και οι κεντρικές ομιλίες.

Οι πυροσβέστες ζητούν από την πολιτεία να πράξει το αυτονόητο, να αναγνωρίσει δηλαδή το επικίνδυνο του επαγγέλματος, να ικανοποιήσει μία σειρά άλλων αιτημάτων και συνάμα να προχωρήσει σε ανανέωση και ενίσχυση του στόλου των πυροσβεστικών οχημάτων.

Σε μία συμβολική κίνηση οι πυροσβέστες κατέθεσαν τα κράνη τους που έχουν λήξει και άναψαν πυρσούς ενώ στη συνέχεια έδωσαν το ψήφισμα των αιτημάτων τους στον Διευθυντή της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Μαυρογιώργο.


  

Ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας υπογράμμισε ότι η στήριξη της πολιτείας στο πυροσβεστικό σώμα είναι ζητούμενο διεκδίκησης. Εξήρε τον τιτάνιο αγώνα που δόθηκε το καλοκαίρι από το πυροσβεστικό σώμα και ζήτησε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Δημήτρης Σταθόπολος ανέφερε ότι ο αγώνας των πυροσβεστών ξεκινά από τα Γιάννινα και την Ήπειρο. Καυτηρίασε το γεγονός ότι από την κυβέρνηση δεν έχει γίνει καμία εξαγγελία για στήριξη του Σώματος. «Ούτε τα ρεπό δεν μας δίνουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι οι ανάγκες ανανέωσης του στόλου είναι τεράστιες.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηπείρου Βασίλης Βράστος στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι οι πυροσβέστες διαχρονικά είναι μπαλάκι στα χέρια της εκάστοτε κυβέρνησης. Χωρίς μέσα, χωρίς σύγχρονο εξοπλισμό καλούνται να δώσουν την μάχη. Ευθύνη της πολιτείας είναι να προστατεύσει τις ζωές των πυροσβεστών κάτι που δεν το κάνει στο βαθμό που πρέπει.

Καυτηρίασε το γεγονός  ότι οι μετακινήσεις των πυροσβεστών από την μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη γίνεται με λεωφορεία της δεκαετίας του 80 ενώ τα οχήματα είναι απαρχαιωμένα.

Οι Πυροσβέστες ζητούν την συμμετοχή τους στον αντιπυρικό σχεδιασμό της χώρας και θέτουν οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.


  

  

  

  

 

   

 

      αριθμός επισκεπτών