ΤΑ ΝΕΑ

Θέατρο «Δόρα Στράτου»

**************************************

Έκτακτο Δελτίο  28/10/2008

**************************************

Αναδημοσίευση από το e-mail που μας απέστειλε
ο Πρόεδρος του Θεάτρου «Δόρα Στράτου»

 Ιδιώτες διεκδικούν μέρος του Λόφου Φιλοπάππου !

 Δικαστικός επιμελητής επέδωσε εξώδικο δήλωση στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» με την οποία εμφανίζονται ιδιοκτήτες έκτασης στο Λόφο Φιλοπάππου, αρχικά 70 στρεμμάτων με βάση συμβόλαιο του 1869.

Το ιστορικό Θέατρο «Δόρα Στράτου» δεν έχει βέβαια την ιδιοκτησία αλλά μόνο τη χρήση του χώρου από το 1964, μετά από παραχώρηση με εντολή του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Τώρα το καλούν επί λέξει "να παύσει να διαταράσσει την κυριότητα και νομή μας επί του ακινήτου".

 Εκεί δίνονται οι καθημερινές παραστάσεις του επαγγελματικού μουσικοχορευτικού συγκροτήματος του Θεάτρου όλο το καλοκαίρι, με 2000 αυθεντικές φορεσιές, που τις έχουν παρακολουθήσει 3 εκατομμύρια θεατές. Εκεί λειτουργεί η σχολή χορού το χειμώνα, με πάνω από 500 ενήλικες μαθητές. Εκεί έχουν χορέψει προσκαλεσμένα συγκροτήματα παραδοσιακού χορού από κάθε γωνιά της Ελλάδας και από όλες τις χώρες του κόσμου.

 Παρακαλούμε όσους εκτιμούν το εθνικό έργο που προσφέρει αφιλοκερδώς από το 1953 το "Ζωντανό μουσείο του ελληνικού χορού", το προπύργιο της μουσικοχορευτικής μας παράδοσης, να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους προς τα ΜΜΕ και προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη.

Καθηγητής Άλκης Ράφτης

Πρόεδρος του Θεάτρου "Δόρα Στράτου" www.grdance.org

Πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της ΟΥΝΕΣΚΟ www.unesco.org/ngo/cid


Την φωτογραφία την πήραμε από την ιστοσελίδα του θεάτρου «Δόρα Στράτου»

 

    αριθμός επισκεπτών