ΤΑ ΝΕΑ

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΛΛΑΔΟΣ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σε ολομέλεια το Δ.Σ. της ΠΣΕ την Τρίτη 4-5-10  μπροστά στα νέα σκληρά και αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα, προκειμένου η χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπία,  μετά από συζήτηση  ομόφωνα αποφάσισε:

  • Συμπαρίσταται και συμμετέχει στη γενική παλλαϊκή αγανάκτηση και κατακραυγή απέναντι στα μέτρα αυτά μιας και κατά ομολογία της ίδιας της Κυβέρνησης, είναι άδικα και ιδιαίτερα πλήττουν τους μη έχοντες και εν γένει τα λαϊκά στρώματα.

  • Θεωρεί  πως η κατρακύλα αυτή της χώρας είναι απόρροια τραγικών πολιτικών που εξέθρεψαν τη συναλλαγή, τη μίζα, τη φοροκλοπή, τη διαφθορά και την εξάρτηση.

Για τούτο απαιτεί:

  1. Άμεση άρση αυτών των μέτρων που οδηγούν σε περαιτέρω ένδεια του λαού μας και σε εργασιακό μεσαίωνα,  για δε εμάς τους Ηπειρώτες της διασποράς, επιπλέον στην οριστική απομάκρυνση και αποκοπή από τις πατρογονικές μας εστίες.

  2. Απαιτεί μετακύλιση του βάρους σ’ όσους έχουν και κατέχουν και ιδιαίτερα σ’ εκείνους οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την ανοχή των πολιτικών και σ’ όσους  παράνομα και ανενδοίαστα πλούτησαν και οδήγησαν την χώρα στη χρεοκοπία.

  3. Απαιτεί επίσης όχι μόνο αλλαγή πολιτικής και συμπεριφοράς των κυβερνόντων, αλλά και  τη δημόσια ηθική, πολιτική και ποινική καταδίκη των όσων εγκλημάτησαν. Επιτέλους κάποιος πρέπει να πληρώσει για το κατάντημα αυτό της χώρας.

 

    αριθμός επισκεπτών