ΤΑ ΝΕΑ

   

            ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  - PRESS OFFICE

Spyros Kostadimas, Oberstr.117, 51149 Koeln, GERMANY


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Κολωνία/Νέα Υόρκη, 30.05.2011

ΣΤΟ 37ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΉΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΏΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ (ΠΣΗΕ)

- Νέος Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Δημήτριος Κούτουλας -

Με την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 37ο  Συνέδριο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Hilton Frontenac Hotel» στο Σεντ Λούις στο Μιζούρι στις  20 και 21 Μαΐου 2011.  Νέος Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Δημήτριος Κούτουλας, Αντιπρόεδρος ο κ. Ευθύμιος Παππάς,  Γενική Γραμματέας η κ. Αμαλία Παππά-Λώλη, Ταμίας  ο κ. Γεώργιος Νάνης,  Βοηθός Γ.Γ. η κ. Στεφανία Τσούμπανου και μέλη οι κ.κ. Ελεονόρα Μιχοπούλου, Μενέλαος Σωτήρης,  Σταύρος Ζιώγκας, Λάζαρος Γιάννος, Χριστίνα Λένη και η Ελευθερία  Σέκα-Φίτζεραλντ.

Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε ο απελθών πρόεδρος κ. Φώτης Γκαλίτσης, ο οποίος αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της Ομοσπονδίας κατά τα δύο τελευταία έτη.

Στο συνέδριο παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν η γενική πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη κ. Ιωάννα Ευθυμιάδου και η επικεφαλής του  γραφείου για θέματα μειονοτήτων της αλβανικής κυβέρνησης κ. Κωνσταντίνα Μπεζιάνη.

Εκ μέρους του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού παραβρέθηκε ο κ. Χρυσόστομος Δήμου, ο οποίος στο χαιρετισμό του τόνισε: «Το ΠΣΗΕ χαιρετίζει κάθε προσπάθεια που οδηγεί στην ανατροφοδότηση των οργανώσεων με νέο αίμα. Η προσέλκυση της νεολαίας στους κόλπους των ηπειρωτικών οργανώσεων είναι επιβεβλημένη αναγκαιότητα. Οι νεολαίοι πρέπει μόνοι τους να προσαρμόσουν τις οργανώσεις αυτές των απόδημων Ηπειρωτών  κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις της παγκοσμιοποίησης». Τέλος έκανε έκκληση για ενότητα για να ξεπεραστούν οι προκλήσεις της εποχής που βιώνουμε.  Στη συνέχεια ενημέρωσε το συνέδριο  για τις πολλαπλές δράσεις του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών και ανακοίνωσε ότι στις 29 και 30 Ιουλίου 2011 θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα, στο γνωστό ξενοδοχείο Grand Serai, το Β΄ Τακτικό  Παγκόσμιο Συνέδριο  των Ηπειρωτών του Εξωτερικού.  Ανακοίνωσε επίσης ότι και φέτος, για τέταρτη συνεχή χρονιά, θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το Πρόγραμμα Ελληνομάθειας για τους απόδημους νέους ηπειρωτικής καταγωγής. Κλείνοντας ο κ. Δήμου ενημέρωσε το κοινό για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα του «Ηπειρώτικου Χωριού». 

Το βράδυ του Σαββάτου κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου τιμήθηκε από τους Ηπειρώτες της Αμερικής  για την προσφορά του στους απόδημους Ηπειρώτες και στην ιδέα του Πανηπειρωτισμού γενικά ο πρώην Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας κ. Ηλίας Μπέζιος.  

 

φωτογραφίες μετά από το Συνέδριο


Ο πρόεδρος του ΠΣΗΕ κ. Δήμου, ο επίτιμος πρόεδρος κ. Γκατζογιάννης με το νέο Δ.Σ. της ΠΟΑ
    Ο πρόεδρος κ. Δήμου με τον απελθόντα πρόεδρο κ. Γ. Γκαλίτση και το νέο πρόεδρο κ. Δημήτρη Κούτουλα (δεξιά)
   Ο κ. Δήμου με τη γενική πρόξενο της Ελλάδος στη Ν.Υ. κ. Ιωάννα Ευθυμιάδου
 

Σπύρος Κωσταδήμας

Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας

του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού(ΠΣΗΕ)

    το δελτίο τύπου σε pdf

   

 

    αριθμός επισκεπτών