Γιατί  ΟΧΙ

Πέντε χρόνια, έχουμε υποστεί μια συνταγή φτώχειας που δεν μας έβγαλε πουθενά. Πέντε χρόνια θυσίες, πήγαν χαμένες. Ένας στους τρεις άνεργος, άλλοι δουλεύουν για χαρτζιλίκι, τα μαγαζιά συνεχίζουν να κλείνουν, η παραγωγική οικονομία σβήνει και το χρέος ανεβαίνει.

 


 

Οι θεσμοί ζητούν να συνεχίσουμε στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο και το ίδιο θα μας ζητήσουν ξανά και ξανά σε μερικούς μήνες. Να υποθηκεύσουμε γενιές παιδιών που δεν έχουν ακόμα γεννηθεί. Αλλά ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Οι ζωές μας καταστρέφονται. Η κοινωνία καταρρέει. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι τράπεζές τους. Μας δανείζουν και μας στίβουν για να τους πληρώνουμε.

Και τώρα μας στέλνουν και τελεσίγραφα!

 

Πέντε χρόνια ΝΑΙ και διέξοδος πουθενά.

 

Είναι η ώρα του ΟΧΙ!

 

ΟΧΙ αξιοπρέπειας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης.

ΟΧΙ, για εμάς, για τις επόμενες γενιές και για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς.

 

Η λιτότητα που στραγγαλίζει τις κοινωνίες της Ευρώπης, αυξάνοντας τον πλούτο των λίγων, πρέπει να τελειώσει και θα τελειώσει. Και αρχίζουμε να την ξηλώνουμε από την Ελλάδα. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι απλό, αλλά σε εμάς έλαχε να κάνουμε την αρχή. Οι λαοί της Ευρώπης έχουν στραμμένα τα μάτια και τις ελπίδες τους πάνω μας. Πρέπει να αντέξουμε σε αυτή τη μάχη.

 

Στις 5 Ιουλίου, λέμε λοιπόν ΟΧΙ. Γιατί σεβόμαστε τις θυσίες των ανθρώπων αυτής της χώρας και δεν ανεχόμαστε να καταλήξουν και πάλι στον κάλαθο των αχρήστων.

Το πρόγραμμα που ως τελεσίγραφο θέλουν να μας επιβάλουν, όχι μόνο συνεχίζει, αλλά εντείνει την αδιέξοδη λιτότητα. Χωρίς καμία δέσμευση για την ανάπτυξη και τη ρεαλιστική αντιμετώπιση του χρέους, επιβάλλει ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και ακόμα περισσότερα φορολογικά μέτρα, που πλήττουν κυρίως τους φτωχούς και τους μικρομεσαίους.

 


 

 Αλλά δεν μένει μόνο εκεί. Περιέχει και επιπρόσθετα μέτρα που, πέρα από κάθε λογική, είτε καταστρέφουν ό,τι πασχίζει να παραμείνει όρθιο στη χώρα (βλ. ΦΠΑ για τον τουρισμό, τα νησιά κ.ο.κ.), είτε βάζουν οριστική ταφόπλακα σε οποιαδήποτε προσπάθεια για την ανάκαμψη της οικονομίας προς όφελος όλης της κοινωνίας.

Περιέχει παράλογες απαιτήσεις όπως η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων (ως αντίδοτο στo 27% ανεργία;!). Τώρα πια όμως ξέρουμε. Αυτό που μας προτείνουν είναι αυτό που έχουμε ήδη ζήσει.

 

Και για να μας πείσουν, εξαπολύουν τον μεγαλύτερο προπαγανδιστικό πόλεμο, τη μεγαλύτερη εκστρατεία φόβου που έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ. Οι μάσκες πέφτουν και τώρα πια δανειστές, εγχώριοι υποστηρικτές και τα ΜΜΕ του πλούτου, γίνονται ένα: μια γροθιά. Όχι για να πείσουν, όχι για να εξηγήσουν γιατί οι προτάσεις τους έχουν αποτέλεσμα (γιατί δεν έχουν), αλλά για να μας τρομοκρατήσουν με την κόλαση του Δάντη, αν τους πάμε κόντρα. Μας κλείνουν τις τράπεζες, μας απειλούν με έναν ακήρυχτο πόλεμο.

 

 Ο στόχος τους είναι με ψέμματα και εκβιασμούς να παίξουν με το μυαλό μας.

Αλλά δεν μας φοβίζουν. ΜΑΣ ΠΕΙΣΜΩΝΟΥΝ!

 

Ο λαός ξέρει ότι οι εγχώριοι «σωτήρες» είναι αυτοί που κυβέρνησαν και κατέστρεψαν τη χώρα. Τα ΜΜΕ τους είναι αυτά που δεν πλήρωναν ούτε τα νόμιμα, ενώ κατηγορούσαν τον λαό για να προπαγανδίζουν νέα μνημονιακά μέτρα. Αλλά και οι “έξω”, που μας κουνάνε το δάχτυλο, είναι αυτοί που έχουν οργανώσει τα διεθνή συστήματα φοροαποφυγής τα οποία ληστεύουν τους φόρους της χώρας μας και άλλων χωρών.

 

Στις 5 Ιουλίου, λέμε λοιπόν ΟΧΙ για να τιμήσουμε τη δημοκρατία, το δικαίωμά μας να αποφασίζουμε για τη χώρα μας.

 


 

Δεν υπάρχουν εύκολες μάχες, ούτε βεβαιότητες. Όπως έχει διδάξει η ιστορία, ο δρόμος της αξιοπρέπειας δεν είναι εύκολος. Ξέρουμε όμως, επίσης, ότι επιστροφή πίσω είναι επιστροφή σε μια κοινωνία εξαντλημένη και, ακόμα χειρότερα, γονατιστή. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.

 

Λέμε ένα δυνατό, μεγάλο ΌΧΙ!

 

Μόνο έτσι μπορεί να ακουστεί το δίκιο μας, μόνο έτσι μπορεί η χώρα μας να σταθεί στα πόδια της.