ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΨΗΦΟΥ (ΝΑΙ) ΑΠΟ 15 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Αναδημοσίευση από ISKRA (Σαβ. 11/7/15 - 05:03)      

 

Η Iskra παραθέτει ολόκληρη τη δήλωση 15 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την αιτιολόγηση της ψήφου τους στην ονομαστική ψηφοφορία επί της εξουσιοδότησης της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί, με βάση την πρόταση της κυβέρνησης προς τους "Θεσμούς", η οποία έχει ως εξής:

 

ΔΗΛΩΣΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΨΗΦΟΥ ΑΠΟ 15 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Οι κάτωθι υπογράφοντες και υπογράφουσες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε να τονίσουμε ότι η πρόταση προς τους «Θεσμούς», στη βάση της οποίας η κυβέρνηση μας ζητάει να δώσουμε με τη ψήφο μας εξουσιοδότηση προκειμένου να διαπραγματευτεί, μας βρίσκει ριζικά αντίθετους.


 

Αυτή η πρόταση στην ουσία συνιστά άλλο ένα πρόγραμμα λιτότητας, απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο όχι μόνο δεν πρόκειται να δώσει απαντήσεις στα αγωνιώδη και τραγικά οικονομικοκοινωνικά προβλήματα της χώρας, αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών, αλλά και θα επιδεινώσει τις υφεσιακές τάσεις στην οικονομία και θα καταστήσει ακόμα πιο δυσοίωνο το μέλλον της χώρας.

Για αυτούς τους λόγους δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους και όσες από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο προτάσεις –πρόταση- προς τους «Θεσμούς» και υπογραμμίζουμε ότι η ίδια αυτή τοποθέτηση της μη ψήφισης ανταποκρίνεται και στις δικές μας πολιτικές πεποιθήσεις.

Όλοι/ες θεωρούμε ότι αυτή η πρόταση δεν θα έπρεπε να ψηφισθεί από την Βουλή και αν εμείς μετά από προβληματισμό ψηφίζουμε τελικά αυτήν την πρόταση, το κάνουμε μόνο και μόνο για να μην δώσουμε αφορμές για να αξιοποιηθεί η στάση μας προκειμένου να τεθεί θέμα δεδηλωμένης προς την κυβέρνηση.

Το δικό μας «ναι» που υπαγορεύεται από τους παραπάνω πολιτικούς λόγους, δεν μπορεί να καταγραφεί ως «ναι» στην εφαρμογή μέτρων λιτότητας και νεοφιλελεύθερης κατεδάφισης, τα οποία θα αγωνιστούμε μαζί με το εργατικό- λαϊκό κίνημα για να μην περάσουν στη ζωή το επόμενο διάστημα.

Η χώρα δεν χρειάζεται νέα μέτρα λιτότητας, αλλά στήριξη μισθών και συντάξεων, ρευστότητα στην οικονομία και βαθιά διαγραφή χρέους.

Οι υπογράφοντες/ουσες βουλευτές :

1. Αμμανατίδου Λίτσα
2. Δελημήτρος Κωνσταντίνος
3. Ζάννας Ζήσης
4. Ζερδελής Γιάννης
5. Ήσυχος Κώστας
6. Ιωαννίδης Ηλίας
7. Καματερός Ηλίας
8. Κριτσωτάκης Μιχάλης
9. Κώτσιας Θωμάς
10. Ουζουνίδου Ευγενία
11. Πετράκος Θανάσης
12. Σαμοΐλης Στέφανος
13. Τσανάκα Αλεξάνδρα
14. Χαραλαμπίδου Δέσποινα
15. Χουντής Νίκος

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015