Μεγάλη πορεία συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας 03-11-2016

Μεγάλη σε όγκο και παλμό ήταν η συγκέντρωση των συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις συντάξεις τους.

''Οι ασφαλιστικές εισφορές δεκαετιών -τα δικά μας λεφτά- κινδυνεύουν να χαθούν. Η εξαθλίωση των συνταξιούχων βαθαίνει. Κανένας δεν δικαιολογείται να μένει απαθής ή να παραπονιέται από το καναπέ του, γι’ αυτή την κατάσταση''

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοτζιά και έκαναν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, όπου έκαψαν τις επιστολές οι οποίες τους έχουν αποσταλεί από τον υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο, για τις περικοπές στις συντάξεις τους.

Εκτός από το πλήγμα που δέχθηκαν οι συνταξιούχοι στις επικουρικές τους λόγω του νέου τρόπου υπολογισμού, στην πληρωμή του Νοεμβρίου διαπίστωσαν και νέο «μαχαίρι», λόγω αναδρομικών κρατήσεων.

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία σε όλη τη χώρα συζητούν και θέτουν στόχο, με Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, την οργάνωση πανελλαδικής απεργιακής απάντησης στην πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ, ενάντια στην προσπάθεια να επιβληθεί κλίμα εφησυχασμού και «εθνικής συναίνεσης», την οποία συνδράμει και ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός.

«λίγες φωτογραφίες χιλιάδες λέξεις»