Τα Ιωάννινα γιορτάζουν με τους πρόσφυγες

την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης

 

Οι ένοπλες συρράξεις  στην Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική καθιστούν επίκαιρο το αίτημα  της «Αλληλεγγύης  στην Πράξη για την Προάσπιση της Ειρήνης και των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων».

 

Ο  πρόσφυγες που φτάνουν στην Ευρώπη φέρνουν μαζί τους τον απόηχο των πολέμων και αναζητούν ειρήνη, ανθρώπινα δικαιώματα και αλληλεγγύη.

 

Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα  Ειρήνης, που έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου,  η ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων που δραστηριοποιείται στην περιοχή της  Ηπείρου και η ASB Arbeiter-Samariter-Bund, διοργανώνουν εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης των Ιωαννίνων

 

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ.

 

Κατά τη διάρκειά της οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές της ΑΡΣΙΣ θα διοργανώσουν δημιουργικά και ψυχαγωγικά εργαστήρια για παιδιά, νέους και ενήλικες, με κινητικά και διαδραστικά παιχνίδια, εργαστήρι ελεύθερης έκφρασης, εργαστήρι «μαγειρικής» για παιδιά, εργαστήρι κατασκευών για παιδιά, νέους και ενήλικες, καθώς και έκθεση ζωγραφικής με έργα φιλοξενούμενων στις προσφυγικές δομές της Ηπείρου.

 

Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί περίπτερο ενημέρωσης για τις δραστηριότητες της ΑΡΣΙΣ στην περιοχή της Ηπείρου.

 

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης με σκοπό την ενίσχυση της Κοινωνικής Υπηρεσίας της ΑΡΣΙΣ και την κάλυψη των αναγκών ευάλωτων ομάδων της περιοχής. Χρειαζόμαστε τη συμβολή σας για τα παρακάτω είδη:

 

1.   Ξηρά τροφή (κονσέρβες, κρουασάν, μπισκότα κ.ά.).

2.   Όσπρια, ζυμαρικά, σάλτσες, λάδι.

3.   Είδη προσωπικής υγιεινής (ξυριστικά, σαμπουάν κ.ά.), εσώρουχα, κάλτσες και ό ,τι άλλο μπορεί να προσφέρει ο καθένας.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Support to refugees and migrants in Greece through an integrated multi-sector response” (Υποστήριξη των προσφύγων στην Ελλάδα μέσα από ένα ολοκληρωμένο, πολυεπίπεδο μοντέλο παρεμβάσεων),  με τη χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και της Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO).

 

Για περισσότερες πληροφορίες: Γέλενα Βουγιάνοβιτς, Περιφερειακή Συντονίστρια Άρσις Ηπείρου, στο τηλέφωνο 6909 269911