Αμερικανικός στρατός και δεκάδες αμερικανικά επιθετικά ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο Βόλου

 

Αναδημοσίευση από Iskra Œ   Iskra  11/12/2018      

Σε απέραντη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ έχει εξελιχθεί, που συνεχώς επεκτείνεται, η χώρα μας από την πιο παραδομένη στα αμερικανοισραηλινά σχέδια κυβέρνηση αυτής της χώρας, η οποία είναι η κυβέρνηση Τσίπρα.

Αυτό φαίνεται και από τις αποκαλύψεις που ακολουθούν για τον εγκατεστημένο αμερικανικό στρατό και τα δεκάδες επιθετικά ελικόπτερα στην αεροπορική βάση του Στεφανοβίκειου Βόλου.

Η Ελλάδα παραδομένη στα πολεμικά και τυχοδιωκτικά αμερικανικά σχέδια στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή διατρέχει άμεσους και βέβαιους κινδύνους και για μεγάλες εθνικές περιπέτειες.

Αποδεικνύεται ότι κάτι γνωρίζει η Ρωσία όταν καταγγέλλει ότι διευρύνεται η αμερικανονατοϊκή στρατιωτική παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο.

 

Στη συνέχεια παραθέτουμε ρεπορτάζ με πληροφορίες από το protothema.gr για την βάση ελικοπτέρων των ΗΠΑ στο Βόλο:

Στις 10 Οκτωβρίου, όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος -ευρισκόμενος στην Ουάσιγκτον- είχε δηλώσει δημοσίως ότι «είναι σημαντικό για την Ελλάδα οι ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα σε μία πιο μόνιμη βάση όχι μόνο στον Κόλπο της Σούδας, αλλά επίσης στον Βόλο, στη Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη» πολλοί θεώρησαν ότι επρόκειτο για μια λεκτική υπερβολή του προέδρου των ΑΝΕΛ. Τότε, πριν από σχεδόν δύο μήνες, αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν ακούγοντας τον Πάνο Καμμένο να καλεί τους Αμερικανούς να αναπτύξουν δυνάμεις «σε πιο μόνιμη βάση» στην λληική επικράτεια. Η ενδοκυβερνητική διαφωνία δεν έλαβε διαστάσεις διότι προκλήθηκε μείζονα κρίση μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Κοτζιά, η οποία εκτονώθηκε με την παραίτηση του επικεφαλής της κίνησης «Πράττω» από το υπουργείο Εξωτερικών.

Τότε μάλιστα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε τουιτάρει με οργή εναντίον φιλοκυβερνητικής εφημερίδας που πολύ συχνά εμφανίζεται να στηρίζει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, γράφοντας: «Οι περίφημες βάσεις ήδη λειτουργούν»…

 

https://pbs.twimg.com/profile_images/1830820187/VALtwitter_normal.jpg

Panos Kammenos@PanosKammenos

Συνεχίζονται τα απόλυτα ψεύδη δημοσιεύματα από γνωστά κέντρα μέσω της ΕΦΣΥΝ. Δηλώνω:
1 Δεν έχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι από τα συμφωνημένα
2 Ως κυβερνητικός εταίρος καταθέτω πρόταση που δεσμεύει μόνο εμένα
3 Οι περίφημες βάσεις ήδη λειτουργούν

152

 

Και πάλι όμως, πολλοί ερμήνευσαν τις δηλώσεις του προέδρου των Ανεξαρτητων Ελλήνων σαν κάποιου είδους λεκτικό βερμπαλισμό που δεν απηχεί την πραγματικότητα αλλά αποτυπώνει την επιθυμία του Πάνου Καμμένου να προσφέρει νέες βάσεις εντός της ελληνικής επικράτειας στις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, όπως άλλωστε είχε πράξει λίγο καιρό μετά την ανάληψη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το 2015 όταν και είχε προτείνει τη δημιουργία νέας αμερικανικής βάσης στο νησί της Καρπάθου.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουν το τελευταίο διάστημα στα social media οι Αμερικανοί δεν αφήνουν αμφιβολία για το γεγονός ότι στο ελληνικό έδαφος σταθμεύουν μάχιμες αμερικανικές δυνάμεις «σε μια πιο μόνιμη βάση», όπως είχε προαναγγείλει σε ανύποπτο χρόνο ο Πάνος Καμμένος…

 


   

  

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Π.Σ ΤΗΣ ΛΑ.Ε

Παν. Λαφαζάνης: «Να φύγουν τώρα οι Αμερικανοί από το Στεφανοβίκειο.»
Παν. Λαφαζάνης: «Η κυβέρνηση Τσίπρα μετέτρεψε την Ελλάδα σε στρατιωτικό οικόπεδο και αμερικανοϊσραηλινό στρατιωτικό προτεκτοράτο.»

  

   

       

Ολόκληρη η δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε, έχει ως εξής:

«Οι αποκαλύψεις για την επιχειρησιακή παρουσία και δράση αμερικανικού στρατού και επιθετικών αμερικανικών στρατιωτικών ελικοπτέρων στην αεροπορική βάση του Στεφανοβικείου στον Βόλο, έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η χώρα μας εξελίσσεται ως ξέφραγο αμπέλι, σε ένα μεγάλο αμερικανοϊσραηλινό και Νατοϊκό οικόπεδο και μάλιστα εν κρυπτώ, με αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην των πάντων, μυστικά και στο παρασκήνιο και εμφανίζονται ως τετελεσμένα γεγονότα.

Η κυβέρνηση Τσίπρα επιβεβαιώνεται όχι μόνο ως η πιο παραδομένη και υποτελής κυβέρνηση στις ΗΠΑ, τον αμερικανοϊσραηλινό άξονα και τον Νατοϊκό ιμπεριαλισμό, τουλάχιστον στην περίοδο της μεταπολίτευσης αλλά και ως η άβουλη και μοιραία κυβέρνηση – υπάλληλος των Αμερικανών, που έχει μετατρέψει την χώρα μας σε αμερικανικό κυριολεκτικά πολιτικοστρατιωτικό προτεκτοράτο, την ίδια ώρα που τελεί υπό την οικονομική αποικιοποίηση της Γερμανικής Ευρώπης.

Η Ελλάδα παραδομένη στα πολεμικά και τυχοδιωκτικά αμερικανικά σχέδια στα Βαλκάνια, την Ανατ. Μεσόγειο και την Μ. Ανατολή, όχι μόνο δεν έχει το παραμικρό όφελος αλλά, αντίθετα,  διατρέχει άμεσους και βέβαιους κινδύνους για μεγάλες εθνικές περιπέτειες.

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την παράνομη αμερικανική κατοχή στο Στεφανοβίκειο του Βόλου και καλεί στην ανάπτυξη ενός μεγάλου τοπικού κινήματος για την εκδίωξη των Αμερικανών και των επιθετικών οπλικών τους συστημάτων, στο πλαίσιο ενός μεγάλου κινήματος στην χώρα για την απομάκρυνση όλων των αμερικανατοϊκών βάσεων από την πατρίδα μας.»