Επιμένουν στις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Ηπείρου 16-02-2022

αναδημοσίευση από epirusnews.eu          

Η μουσική του Μίκη μας «Ο Εχθρός Λαός»  προστέθηκε από τον Ναπολέοντα Ροντογιάννη
«ευχαριστούμε για την παραχώρηση»

Εάν δεν παίζει με το άνοιγμα της σελίδας, πατήστε το βελάκι για να ξεκινήσει!!!

Σε νέες κινητοποιήσεις προτίθενται να προχωρήσουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, απαιτώντας ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η μαζικότητα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό στην προχθεσινή κινητοποίηση, στα Γιάννενα, ενώ, μέχρι τώρα, δεν έχουν ουδεμία απάντηση από την Πολιτεία στα αιτήματά τους.

Εντός των ημερών αναμένεται να συναντηθούν και με τους βουλευτές του νομού Ιωαννίνων, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν. «Εμείς πιέζουμε όλους τους αρμόδιους να κατανοήσουν ότι τα προβλήματα είναι υπαρκτά και σοβαρά και θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για να επιβιώσουμε», δήλωσε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων, Χάρης Λιούρης.

Στο μεταξύ, η δημοτική αρχή Πάργας, στηρίζει τα αιτήματα αγροτών και κτηνοτρόφων, υιοθετώντας σειρά αιτημάτων. Μάλιστα, εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης, καλώντας την κυβέρνηση να προβεί στα αναγκαία μέτρα, όπως εξόφληση των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, προστασία από τις φυσικές καταστροφές, έγκαιρη χορήγηση ενισχύσεων και μείωση κόστους παραγωγής, ώστε να επιβιώσουν τα νοικοκυριά τους.