Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος

Ειδικές Οικονομικές Ζώνες ( Ε.Ο.Ζ.)

(Πωγωνίου, Παραμυθιάς, Φιλιατών)

  

Αθήνα 22-5-2013       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος διοργανώνει ημερίδα στις 25 Μαΐου 2013 ημέρα Σάββατο και ώρα 10π.μ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Πωγωνίου,  στο Καλπάκι Ιωαννίνων.

Στην ημερίδα θα συζητηθεί κυρίως το θέμα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών  στη περιοχή του Πωγωνίου, αλλά και στη Θεσπρωτία στις περιοχές της Παραμυθιάς  και των Φιλιατών.

Κύριοι ομιλητές θα είναι ο πρώην υπουργός και καθηγητής Πανεπιστημίου  κ. Νίκος Χριστοδουλάκης και ο επιστημονικός συνεργάτης της ΓΕΣΕΕ στα εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα κ. Γιώργος Ρωμανιάς. Έχουν κληθεί για παρεμβάσεις η Περιφέρεια Ηπείρου, το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Υπουργείο Οικονομικών, ο Δήμος Πωγωνίου και φορείς της Ηπείρου.

Ο κ. Χριστοδουλάκης θα αναφέρει ότι ο τόπος έχει ανάγκη από επενδύσεις για την ανάπτυξη και την ευημερία της Πατρίδας μας και όχι  την εκμετάλλευση των περιοχών και των εργαζομένων προς όφελος ορισμένων, με τη δημιουργία Ε.Ο.Ζ.

Ο κ. Ρωμανιάς θα τονίσει ότι οι εργασιακές σχέσεις θα υποβαθμιστούν και θα ευτελιστεί η εργασία, οι αμοιβές και η ασφαλιστικές καλύψεις των εργαζομένων, θα υποβαθμιστεί η ποιότητα της ζωής των κατοίκων των περιοχών που θα δημιουργηθούν η Ε.Ο.Ζ.

Στη διάρκεια της Ημερίδας θα συζητηθεί και το θέμα της δημιουργίας στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών στο Πωγώνι, για να καλύψουν οι φιλοξενούμενοι μετανάστες τις ανάγκες των επιχειρήσεων που θα δημιουργηθούν στις Ε.Ο.Ζ.

 

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ