Η Μουσική του Μίκη μας "Όταν Σφίγγουν το Χέρι" προστέθηκε από τον Ναπολέοντα Ροντογιάννη
«ευχαριστούμε για την παραχώρηση»

Εάν δεν παίζει με το άνοιγμα της σελίδας, πατήστε το βελάκι για να ξεκινήσει!!!

 

  

Πίεση στα ΕΛ.ΤΑ

για την αποτροπή των λουκέτων

Αναδημοσίευση από agon.gr    

Με πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αλλά και συλλογή υπογραφών, κλιμακώθηκαν οι αντιδράσεις για το κλείσιμο του καταστήματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο Κομπότι, μετά την επιστολή της δημάρχου Νικολάου Σκουφά Ροζίνας Βαβέτση προς τους αρμόδιους φορείς.

Παρουσία πλήθους κόσμου, η κ. Βαβέτση χαρακτήρισε πλήγμα για την τοπική κοινωνία, και ιδίως για τους μεγαλύτερους ηλικιακά πολίτες, το κλείσιμο του συγκεκριμένου καταστήματος, σημειώνοντας ότι δεν εξυπηρετεί μόνο τους κατοίκους του Κομποτίου αλλά και πολίτες γειτονικών κοινοτήτων και δήμων.
Παράλληλα, αναφέρθηκε διεξοδικά στις έως τώρα ενέργειες της δημοτικής αρχής και στις προσπάθειες που θα γίνουν περαιτέρω για να ανασταλεί η απόφαση των ΕΛ.ΤΑ, ενώ τόνισε ότι ο Δήμος έχει ενισχύσει και οικονομικά το τοπικό κατάστημα και έχει συμβάλει με διάφορους τρόπους, ώστε η συγκεκριμένη υπηρεσία να παραμείνει ως έχει.
Να μην κλείσει το κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ στo Κομπότι, ζητά και η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Νικολάου Σκουφά, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την απόφαση, την οποία αποδίδουν σε σχέδιο για τη διευκόλυνση της ιδιωτικοποίησης των ΕΛ.ΤΑ.
«Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, είναι φορέας παροχής καθολικών ταχυδρομικών υπηρεσιών σε όλη τη χώρα και λειτουργούν ως Ανώνυμη Εταιρεία, σε ανταγωνιστικό περιβάλλον, διατείνονται οι διορισμένοι από την κυβέρνηση διοικούντες αυτήν την Ανώνυμη Εταιρεία. Αυτό είναι το πρόβλημα, ότι τα Ταχυδρομεία δε λειτουργούν με κριτήριο να καλύψουν τις ανάγκες του κόσμου, σε περιοχές μάλιστα όπως του Κομποτίου, με πολλά απομακρυσμένα χωριά. Απαιτούμε να μην κλείσει το κατάστημα ΕΛ.ΤΑ Κομποτίου, αλλά να αναβαθμιστεί για να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Συνάντηση με τη διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ ζητά ο Δήμος Ζηρού

Σε συνέχεια των αντιδράσεων και του ψηφίσματος του δημοτικού συμβουλίου Ζηρού, για το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ στο Θεσπρωτικό από την ερχόμενη Δευτέρα, ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής ζητά άμεσα συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο Γρηγόρη Σκλήκα.
Ο κ. Καλαντζής μεταφέρει στην επιστολή του την αναστάτωση και αγανάκτηση που επικρατεί στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, καθώς από το υποκατάστημα εξυπηρετούνται και κάτοικοι ενοτήτων των δήμων Δωδώνης και Πρέβεζας, αλλά και το αίσθημα απαξίωσης, με δεδομένο πως οι τοπικές αρχές έχουν υποστηρίξει τη λειτουργία της υπηρεσίας.
«Δε σας κρύβω ότι είχαμε αισθανθεί ανακούφιση όταν πολύ πρόσφατα δηλώσατε ότι ο στόχος με βάση το πλάνο της εταιρίας ήταν να “Είσαστε παντού”. Επίσης είχατε πει ότι όραμά σας είναι η δημιουργία ενός πλήρως εκσυγχρονισμένου και λειτουργικού δίκτυο με υποκαταστήματα σε όλη την επικράτεια. Σήμερα τι άλλαξε; Είναι ποτέ δυνατόν το όραμα μιας διοίκησης να είναι η συρρίκνωση και όχι η αναβάθμιση και η ανάπτυξη;», σημειώνει ο κ. Καλαντζής και προσθέτει πως το υποκατάστημα του Θεσπρωτικού εξυπηρετεί περίπου 12.000 πολίτες, για τους οποίους είναι το κοντινότερο σημείο συναλλαγών. Προσθέτει δε πως ήδη το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να παραχωρήσει στέγη για τη μετεγκατάσταση του Ταχυδρομικού Καταστήματος.