Γιατροί Χωρίς Σύνορα:

“Η αδράνεια του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

το καθιστά συνένοχο στη σφαγή της Γάζας”

Αναδημοσίευση από εδώ      

Σοβαρές ευθύνες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επιρρίπτει η ΜΚΟ: Γιατροί Χωρίς Σύνορα  την ώρα που η ψηφοφορία που θα κρίνει την τύχη της Γάζας φαίνεται να ναυαγεί. Εκεχειρία τώρα, ζητά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Η αδράνεια του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το καθιστά «συνένοχο στη σφαγή» στη Λωρίδα της Γάζας, κατήγγειλαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) σε ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα.

Την ίδια ώρα, η ψηφοφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας που θα κρίνει την τύχη της Γάζας φαίνεται να ναυαγεί, αφού εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, δήλωσε ότι η χώρα δεν θα υποστηρίξει μια άμεση κατάπαυση του πυρός.

“Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά μια διαρκή ειρήνη, στην οποία τόσο οι Ισραηλινοί όσο και οι Παλαιστίνιοι μπορούν να ζουν με ειρήνη και ασφάλεια, δεν υποστηρίζουμε τις εκκλήσεις για άμεση κατάπαυση του πυρός”, δήλωσε μεταξύ άλλων. Να σημειωθεί πως ΗΠΑ είναι ένα από τα μόνιμα μέλη που έχουν δικαίωμα αρνησικυρίας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζητά εκεχειρία “τώρα”

Το σύστημα υγείας στη Γάζα έχει γονατίσει και δεν μπορούμε να αφήσουμε να χαθεί ούτε ασθενοφόρο ή κρεβάτι νοσοκομείου, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ζητώντας την επιβολή εκεχειρίας «τώρα».

«Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο φρικτή από μέρα σε μέρα … κυριολεκτικά πέρα από το αδιανόητο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κρίστιαν Λίντμαϊερ ενώπιον των δημοσιογράφων στη Γενεύη.