Παναγιώτης Λαφαζάνης

καταδίκη για συμμετοχή κατά των πλειστηριασμών 12-01-2024

   

Η Μουσική του Μίκη μας "Τη Ρωμιοσύνη Μη τη Κλαις" προστέθηκε από τον Ναπολέοντα Ροντογιάννη
«ευχαριστούμε για την παραχώρηση»

Εάν δεν παίζει με το άνοιγμα της σελίδας, πατήστε το βελάκι για να ξεκινήσει!!!

 

   


Παναγιώτης Λαφαζάνης

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και άλλα τρία άτομα αντιμετώπιζαν κατηγορίες που αφορούσαν στη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών

Μία απόφαση, χωρίς προηγούμενο, πήρε την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου το Τριμελές Πρωτοδικείο, καταδικάζοντας τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τους Αντώνη Μαυρομμάτη, Λεωνίδα και Ηλία Παπαδόπουλο, σε 18 μήνες φυλάκιση, μετά από 6 χρόνια συνεχών αναβολών, για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς το 2018

  

Παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση των κατηγορουμένων για όλες τις κατηγορίες που αφορούσαν άσκηση βία κατά των ΜΑΤ, προκειμένου να παρεμποδίσουν πλειστηριασμούς, η έδρα προχώρησε στην καταδίκη τους.

 

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης,

Μίκης Θεοδωράκης σε δήλωσή του ανέφερε:


 Μίκης Θεοδωράκης

Τον Νοέμβριο του 2017 δήλωνα ότι διαβάζω στον τύπο τα σχετικά με τους πλειστηριασμούς «με αληθινή ντροπή, γιατί έχω παγιδευτεί λόγω της ηλικίας μου στον ρόλο του παρατηρητή μιας εθνικής τραγωδίας.

Διότι με εθνική τραγωδία ισοδυναμεί η προσπάθεια κλοπής από τον ελληνικό Λαό του τελευταίου του οχυρού: της προσωπικής του κατοικίας, που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο ζωτικής και πολιτισμικής ιδιοσυστασίας της εθνικής του ταυτότητας.

Απορώ και θλίβομαι για την τόση απάθεια με την οποία αντιμετωπίζεται αυτή η τόσο προκλητική ενέργεια  που κηλιδώνει τον Λαό μας ανεπανόρθωτα».

Δύο χρόνια μετά, δυστυχώς δεν βλέπω να έχει αλλάξει κάτι, ενώ σήμερα δικάζονται κάποιοι που προσπάθησαν να αποτρέψουν την διενέργεια τέτοιων πλειστηριασμών.

Είμαι στο πλευρό του Παναγιώτη Λαφαζάνη, όπως και όποιου άλλου αγωνίζεται για να σταματήσει αυτό το έγκλημα.