Κοινή Ανακοίνωση των οργανώσεων της Παλαιστινιακής Αντίστασης

(Hamas, PFLP, PIJ, DFLP PFLP-GC)

Αναδημοσίευση από aristerorevma    

Βηρυτός 28/12 2023

 

Η Μουσική του Μίκη μας "Όταν σφίγγουν το χέρι" προστέθηκε από τον Ναπολέοντα Ροντογιάννη
«ευχαριστούμε για την παραχώρηση»

Εάν δεν παίζει με το άνοιγμα της σελίδας, πατήστε το βελάκι για να ξεκινήσει!!!

 

   

Κοινή δήλωση που εξέδωσαν στη Βηρυτό στις 28/12/2023, το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης (Χαμάς), το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), το Παλαιστινιακό Κίνημα Ισλαμικής Τζιχάντ (PIJ), το Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (DFLP), το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης – Γενική Διοίκηση Βηρυτός

Η ηγεσία των παρατάξεων της Παλαιστινιακής αντίστασης πραγματοποίησε συμβουλευτική συνάντηση στη Βηρυτό, όπου συζήτησαν τις εξελίξεις της πλημμύρας στο Al-Aqsa μάχη εν μέσω της συνεχιζόμενης σιωνιστικής επίθεσης στη γη, τους ανθρώπους και τους ιερούς τόπους μας, ειδικά στη Λωρίδα της Γάζας, στην Παλαιστινιακή Δυτική Όχθη και στο Αλ Κουντς. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τα ακόλουθα αποτελέσματα:

[1] : Με κάθε υπερηφάνεια και τιμή, οι παρευρισκόμενοι επαίνεσαν την ηρωική σταθερότητα του λαού μας στα κατεχόμενα εδάφη, ιδιαίτερα τη θρυλική σταθερότητα του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας, όπου τα παιδιά, οι γυναίκες και όλοι μας ο λαός μας, με γυμνό στήθος, αντιμετωπίζει τις βάναυσες ενέργειες του «ισραηλινού» εχθρού, ο οποίος στόχευσε καταφύγια εκτοπισμένων, σπίτια, τζαμιά, εκκλησίες, σχολεία, νοσοκομεία και τις γενικές εγκαταστάσεις υποδομής, ως μέρος της εφαρμογής μιας γενοκτονίας και καμένης- επίγεια πολιτική ενάντια στον ακλόνητο λαό μας, που ματαίωσε σθεναρά το σχέδιο μαζικών εκτοπισμών στους Άραβες γείτονες, για να αδειάσει την ακλόνητη Λωρίδα των κατοίκων της και να την προσαρτήσει στο κράτος κατοχής και μαζικών δολοφονιών. Αυτό το σχέδιο στοχεύει ξεκάθαρα στον τερματισμό της παλαιστινιακής εθνικής υπόθεσης και την εκκαθάριση των νόμιμων εθνικών δικαιωμάτων του λαού μας, στον καθορισμό της μοίρας, στην ίδρυση του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Αλ Κουντς και στη διασφάλιση του δικαιώματος επιστροφής για τους πρόσφυγες του λαού μας. στα σπίτια και τις περιουσίες τους, σύμφωνα με το ψήφισμα 194, σε αντίθεση με την προσάρτηση εδαφών που κατέλαβαν στον επιθετικό πόλεμο του 1967 και την ίδρυση του «μεγάλου Ισραήλ» σε βάρος του εθνικού μας σχεδίου, της ταυτότητας του λαού μας και του δικαιώματός του στην κυριαρχία στη γη τους και στην ίδρυση του ανεξάρτητου κράτους τους με πρωτεύουσα την Αλ Κουντς.

[2] : Οι παρευρισκόμενοι υπογράμμισαν τις ηρωικές ενέργειες της γενναίας αντίστασης στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη γενικότερα και στη Λωρίδα της Γάζας ειδικότερα. Επαίνεσαν την ικανότητά του να ματαιώνει τους στόχους του εχθρού, επιδεικνύοντας την ανικανότητά του και την ευθραυστότητα των δυνάμεών του στο πεδίο. Εξήραν επίσης την ενότητα αγώνα όλων των στρατιωτικών πτερύγων των αντιστασιακών φατριών, όπως εκδηλώθηκε στο πεδίο με δημιουργικότητα, έξυπνες τακτικές και ενέργειες που ξεπέρασαν τις προσδοκίες σε μια επέκταση της στρατηγικής μάχης του Al-Aqsa Flood, που έγινε στις 7 Οκτωβρίου , 2023, μια ιστορική καμπή, που κλονίζει τη διεθνή κατάσταση. Αυτό επιβεβαιώνει ότι η παλαιστινιακή υπόθεση εξακολουθεί να είναι και θα παραμείνει το κεντρικό ζήτημα σε περιφερειακό επίπεδο και ότι η μείωση του ενδιαφέροντος δεν οφειλόταν σε μείωση της θέσης στον πολιτικό χάρτη της περιοχής, αλλά μάλλον έκφραση της παρακμής της επίσημης ηγεσίας ρόλο, που βασίστηκε στους υπολογισμούς του στο στοίχημα στο αμερικανικό σχέδιο «λύσης δύο κρατών», και στο σχέδιο «κατανόησης» με τη σιωνιστική κατοχή «Συμφωνίες του Όσλο». Στο πλαίσιο αυτό, οι παρευρισκόμενοι επιβεβαιώνουν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν την αντίσταση στο πεδίο, και σε άλλα φόρουμ, μέχρι να σταματήσει ο άγριος πόλεμος κατά του λαού μας και να απωθηθεί η επιθετικότητα από τη Λωρίδα.

[3]: Οι παρευρισκόμενοι επιβεβαίωσαν ότι τα άμεσα και άμεσα μαχητικά και αγωνιστικά καθήκοντα που πρέπει να επιτευχθούν είναι τα ακόλουθα: 1) Άμεσα παύση του πολέμου της γενοκτονίας, της καμένης γης και της εθνοκάθαρσης από τον «ισραηλινό» εχθρό στη Λωρίδα της Γάζας. 2) Σπάζοντας την πολιορκία στη Λωρίδα, αρχίζοντας να εφοδιάζουμε τους ανθρώπους μας με όλα τα απαραίτητα για τη ζωή και ταυτόχρονα ανοικοδόμηση και ανακατασκευή των ιδρυμάτων και εγκαταστάσεων υποδομής. Αυτό περιλαμβάνει την παροχή των απαραίτητων προμηθειών για την επανενεργοποίηση και την υποστήριξη του ιατρικού συστήματος, το οποίο σχεδόν καταρρέει από τις βάρβαρες πράξεις της «ισραηλινής» επίθεσης, και τη μεταφορά υποθέσεων σοβαρών τραυματισμών από τη Λωρίδα σε θεραπεία στο εξωτερικό σε αδελφικές και φιλικές χώρες. 3) Αραβική, ισλαμική και διεθνής δέσμευση για ανοικοδόμηση και αίτημα από αδελφές και φιλικές χώρες, και διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς, μεταξύ των οποίων ο Αραβικός Σύνδεσμος, ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας και τα Ηνωμένα Έθνη, να ξεκινήσουν μια διεθνή πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση όσων κατέστρεψε η κατοχή και η βάρβαρη επιθετικότητα στη Λωρίδα της Γάζας, και να εργαστούμε σκληρά για να επαναφέρουμε τη ζωή στις αρτηρίες της Λωρίδας, για να παράσχουμε τα απαραίτητα θεμέλια για την ενίσχυση της σταθερότητας του λαού μας και της προσήλωσής του στη γη του, ως ελάχιστη ανταμοιβή για τις θρυλικές θυσίες που κατέπληξαν όλο τον κόσμο.

[4] : Οι παρευρισκόμενοι τόνισαν την καταδίκη τους και την απόρριψη των σεναρίων από δυτικούς και «ισραηλινούς» κύκλους για τη λεγόμενη «επόμενη μέρα» στη Γάζα. Επιβεβαίωσαν ότι τέτοια σενάρια που απορρίφθηκαν, τόσο αναλυτικά όσο και γενικότερα, στοιχηματίζουν απλώς στην αποτυχημένη προσπάθεια να σπάσει η σταθερότητα του λαού μας και η γενναία αντίστασή μας. αυτά είναι απλά όνειρα που δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε τώρα ούτε στο μέλλον, ειδικά αφού άρχισαν να εμφανίζονται τα σημάδια της ήττας του εχθρού, με τη ρητή αναγνώριση των θανάτων και των τραυματισμών του στα χέρια της αντίστασής μας και την αναγκαστική απόσυρση του το πιο σημαντικό μέρος των δυνάμεών της, μετά το αίσχος που υπέστη στο πεδίο από τα χέρια των ηρωικών αντιστασιακών μας στο πεδίο. Οι παρευρισκόμενοι επιβεβαιώνουν ότι το εθνικό μας κίνημα και η γενναία αντίσταση διαθέτουν πλούτο αγώνων, πνευματικών και πολιτικών αποθεμάτων που το επιτρέπουν να απορρίψει όλα τα σχέδια και τα σενάρια που παρουσιάζονται ως «λύση» για την υπόθεση της Γάζας, καθώς δεν υπάρχει ξεχωριστή αιτία για τη Λωρίδα , άλλο για τη Δυτική Όχθη και άλλο για το Al-Quds. Η παλαιστινιακή υπόθεση είναι η υπόθεση όλης της Παλαιστίνης, της γης, των ανθρώπων, των δικαιωμάτων, του μέλλοντος και του πεπρωμένου. Η λύση στην υπόθεση μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την αποχώρηση της κατοχής και κάθε μορφής οικισμών, ανοίγοντας το δρόμο για τον λαό μας να καθορίσει την εθνική του μοίρα στη γη του.

[5] : Οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν στην ανάγκη αντιμετώπισης των συνεπειών του βάρβαρου πολέμου στον λαό μας με μια ενιαία στρατηγική και μαχητικό αγώνα, επαναφέροντας την υπόθεση μας ως εθνικοαπελευθερωτικό για έναν λαό υπό κατοχή. Στο πλαίσιο αυτό, προτείνουν τις ακόλουθες εισηγήσεις σε όλα τα κόμματα του παλαιστινιακού εθνικού κινήματος και των συνιστωσών του:

1) Κάλεσμα για μια συνολική εθνική συνάντηση που θα περιλαμβάνει όλα τα μέρη ανεξαιρέτως, για εφαρμογή των συμφωνηθέντων σε προηγούμενους παλαιστινιακούς διαλόγους και αντιμετώπιση τις συνέπειες του βάναυσου πολέμου στον λαό μας στη Λωρίδα της Γάζας, και τις βάρβαρες επιθέσεις από συμμορίες εποίκων και δυνάμεις κατοχής, και τα έργα εποικισμού και προσάρτησης στη Δυτική Όχθη, ειδικά στο Al-Quds.

2) Απόρριψη όλων των λύσεων και σεναρίων για το λεγόμενο «μέλλον της Λωρίδας της Γάζας» και παρουσίαση μιας εθνικής παλαιστινιακής λύσης που βασίζεται στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας που προκύπτει από συνολική εθνική συναίνεση συμπεριλαμβανομένων όλων των μερών, που είναι υπεύθυνα για την ενοποίηση των εθνικών θεσμών στο κατέλαβε εδάφη στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα, φέροντας ευθύνες στην υιοθέτηση έργων που στοχεύουν στην ανοικοδόμηση όσων η βάρβαρη εισβολή κατέστρεψε στη Λωρίδα, στην αποκατάσταση της ζωής στον λαό μας εκεί και στην προετοιμασία εκλογών.

3) Πλήρης έμφαση στην αναγκαιότητα κατάπαυσης του πυρός και της οριστικής παύσης όλων των επιθετικών πράξεων και της πλήρους αποχώρησης από τη Λωρίδα της Γάζας, ως προϋπόθεση για τη συζήτηση της ανταλλαγής κρατουμένων με βάση την αρχή «όλοι για όλους», άδειασμα των φυλακών , και να σταματήσουν οι συλλήψεις κατά του λαού μας στα κατεχόμενα.

4) Ανάπτυξη και ενίσχυση του παλαιστινιακού πολιτικού συστήματος σε δημοκρατικά θεμέλια, μέσω γενικών εκλογών (προεδρικών, νομοθετικών και εθνικών συμβουλίων), σύμφωνα με σύστημα πλήρους αναλογικής εκπροσώπησης, σε ελεύθερες, δίκαιες, διαφανείς και δημοκρατικές εκλογές, με τη συμμετοχή όλων, ανοικοδομώντας έτσι τις εσωτερικές σχέσεις στα θεμέλια και τις αρχές του εθνικού συνασπισμού και της γνήσιας εθνικής εταιρικής σχέσης.

Οι παρευρισκόμενοι χαιρετίζουν τους μάρτυρες του λαού μας στα κατεχόμενα εδάφη, ιδιαίτερα τον λαό μας στη Λωρίδα της Γάζας, εύχονται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και χαιρετίζουν όσους είναι σταθεροί παρά τη σκληρότητα και τη βαρβαρότητα της επιθετικότητας στη Λωρίδα της Γάζας. Χαιρετίζουν αγώνα και θαυμασμό στα κράτη και τις δυνάμεις αντίστασης στο [αραβικό και ισλαμικό] έθνος μας για το ρόλο τους στην υποστήριξη του λαού και της αντίστασής μας.

Χαιρετίζουν επίσης τους αραβικούς λαούς μας και τους ελεύθερους λαούς στον κόσμο που βγήκαν στις χώρες και τις πρωτεύουσές τους, καταδικάζοντας τη σιωνιστική τρομοκρατία και υποστηρίζοντας το δικαίωμα του λαού μας να υπερασπιστεί τον εαυτό του, τη γη και την αξιοπρέπειά του.

Ζητούν περισσότερη υποστήριξη πολιτική, στα μέσα ενημέρωσης και οικονομική, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο μέτωπο ενάντια στην «ισραηλινή» τρομοκρατία και επιθετικότητα και τη βαρβαρότητα του Ατλαντισμού με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον υπ’ αριθμόν ένα εχθρό των λαών του κόσμου, με επιδίωξη για ελευθερία, ανεξαρτησία, ευημερία και αξιοπρεπή διαβίωση.

Κοινή δήλωση που εκδόθηκε από τις Hamas, PFLP, PIJ, DFLP και PFLP-GC