«Τώρα με τα πόδια και με τα τρακτέρ,

αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ»:

Με το σύνθημα αυτό άνοιξε τη συγκέντρωση ο Κώστας Τζέλλας,

μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και του Μπλόκου Ε65.

«Είμαστε εδώ σήμερα αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι, από την Κρήτη ως τον Έβρο», είπε και συνόψισε τα δίκαια αιτήματά τους κόντρα στην κοροϊδία της κυβέρνησης, για αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, φθηνό αγροτικό ρεύμα, επιδότηση σε ζωοτροφές και αγροτικά εφόδια, τερματισμό της πρακτικής "ελληνοποιήσεων" προϊόντων. Όσον αφορά τη νέα ΚΑΠ κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμία απάντηση και λύση στο στραγγαλισμό που επιφέρουν οι ρυθμίσεις της.

«Κάθε φορά που γίνεται αναθεώρηση της ΚΑΠ ξέρουμε ότι χάνουμε εισόδημα, ότι γινόμαστε φτωχότεροι, ότι μας αναγκάζουν να φεύγουμε από τα χωράφια και τα χωριά μας», τόνισε και εξήγησε πως αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που θέλει «να μαζέψει τη γη σε χέρια λίγων».

Ιδιαίτερα στάθηκε στη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας, μετά τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου. «Δε σταματάμε τη διεκδίκηση για να δοθούν λύσεις σε αυτά τα προβλήματα. Όλο τον χρόνο αγωνιζόμαστε, όπως αγωνιζόμαστε στα χωράφια και στα μαντριά μας», ξεκαθάρισε, απαντώντας στις συκοφαντίες της κυβέρνησης πως τάχα οι κινητοποιήσεις τους είναι εθιμοτυπικές. «Καλή συνέχεια, καλόν αγώνα. Θα νικήσουμε», τόνισε.

 

Κώστας Τζέλλας: Με τον αγώνα μας οι αγρότες μπορούμε να νικήσουμε
(ολόκληρη η Ομιλία) 20-02-2024

   

Απόσπασμα ομιλίας Κώστας Τζέλλα στο τεράστιο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα 20-02-2024

    

Αθήνα Αγρότες τρακτέρ Σύνταγμα συλλαλητήριο ομιλίες
φινάλε μέρος 2ο Τρίτη 20-2-2024 (Και οι φοιτητές στις ομιλίες)

  

Μερικές φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις των Αγροτών


  

  

  

  

  

  

  

     
 
Οι Αγρότες έρχονται στην Αθήνα