Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει απερίφραστα

το τρομοκρατικό χτύπημα στην Μόσχα.

Αναδημοσίευση από εδώ      

 

Η Μουσική του Μίκη μας "Ένα το Χελιδόνι" προστέθηκε από τον Ναπολέοντα Ροντογιάννη
«ευχαριστούμε για την παραχώρηση»

Εάν δεν παίζει με το άνοιγμα της σελίδας, πατήστε το βελάκι για να ξεκινήσει!!!

 

 

  • Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει απερίφραστα το τρομοκρατικό χτύπημα στην Μόσχα.

  • Τρομοκρατικά χτυπήματα που έχουν προαναγγελθεί και απειλές γενίκευσης του πολέμου προκαλούν φασισμό και τεράστιους κινδύνους για την ανθρωπότητα

Ολόκληρη η ανθρωπότητα παρακολουθεί εμβρόντητη μια πρωτοφανή τρομοκρατική ενέργεια που έλαβε χώρα σε βάρος αμάχων πολιτών σε συναυλιακό χώρο στην πρωτεύουσα της Ρωσικής ομοσπονδίας στη Μόσχα. Το λουτρό αίματος σοκάρει και προκαλεί τις συνειδήσεις του λαού μας.

Καταδικάζουμε απερίφραστα μια απάνθρωπη ενέργεια που μόνο αποτροπιασμό προκαλεί σε κάθε πολίτη ανά τον κόσμο. Τέτοιες ενέργειες εξυπηρετούν μόνο δυνάμεις που τρέφονται από τη τυφλή βία, το μίσος και τον τυχοδιωκτισμό, που δεν υπολογίζουν τη ζωή αθώων και αμάχων πολιτών.

Το μεθοδευμένο μίσος εναντίων λαών και χωρών, με ρατσιστικά κίνητρα, που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν τον απροκάλυπτο φασισμό τροφοδοτούν τέτοιες απάνθρωπες ενέργειες.

Δεν ξεχνάμε όμως ότι το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα ήταν σαν χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου, αφού το ενδεχόμενο άμεσου τρομοκρατικού κτυπήματος είχε ανακοινωθεί από τις κυβερνήσεις ΗΠΑ και Μεγάλης Βρετανίας με οδηγίες προς τους πολίτες τους, όπως επίσης και το γενικότερο πολεμικό κλίμα, που έχει καλλιεργηθεί από τους ηγέτες της Δύσης για αποστολή στρατευμάτων και εμπλοκή άλλων χωρών στον Ρωσο-ουκρανικό πόλεμο.

Η ειρήνη στην Ευρώπη, και όχι μόνο (να μην ξεχνάμε την γενοκτονία που συντελείται στην Παλαιστίνη) ο πολιτικός διάλογος και ο τερματισμός πολεμικών συγκρούσεων είναι ο δρόμος της σύνεσης και της λογικής. Ακριβώς η αντίθετη λογική που πρυτάνευσε στην τελευταία σύνοδο των αρχηγών κρατών της ΕΕ που επενδύουν στον πολεμικό τυχοδιωκτισμό. Μεταξύ τους και ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Η συνέχιση και ο πολλαπλασιασμός των πολέμων θα εντείνει τον παραλογισμό, ουσιαστικά θα τροφοδοτεί την ανάπτυξη του νεοφασισμού με κάθε μορφή στην εποχή μας.

Η Λαϊκή Ενότητα- Ανυπότακτη Αριστερά εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια της στις οικογένειες των θυμάτων , στην Ρωσική Ομοσπονδία και στον ρωσικό λαό και δηλώνει ότι θα βρεθεί στην πλευρά της ειρήνης, του διαλόγου, της κοινωνικής δικαιοσύνης , του ενωτικού αντιφασιστικού αγώνα, τόσο αναγκαίο στην εποχή μας, ιδιαίτερα στην Ευρώπη και στην μαρτυρική Παλαιστίνη.

*********************

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ

ΟΥΤΕ ΓΗ, ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΑΜΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ