ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ Ρ/Σ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ/ΕΡΑ

Αναδημοσίευση από epirus corner Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013      

 


  

Σήμερα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί    συγκέντρωση μπροστά από το Σταθμό και στις  7 το απόγευμα τα πρωτοβάθμια Σωματεία οργανώνουν συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία μπροστά από την Περιφέρεια.
Από την ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό… διάγγελμα το κλείσιμο της ΕΡΤ,  αφήνοντας εμβρόντητους τους πολίτες με τον τρόπο που επέλεξε η κυβέρνηση να διώξει 2.656 εργαζομένους, άρχισαν να συρρέουν εκατοντάδες πολίτες και  στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Ιωαννίνων δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή τους και τη διάθεση να τεθούν ενάντια σ’ εκείνους που δεν υπολόγισαν το Συνταγματικό τους δικαίωμα για δημόσια Ραδιοτηλεόραση και ενημέρωση .

Πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί, αυτοδιοικητικοί, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι του πνευματικού και επιχειρηματικού κόσμου, δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι, φοιτητές, απλοί άνθρωποι συγκεντρώθηκαν εκεί διατρανώνοντας τη θέλησή τους  να  στηρίξουν τον δικό τους σταθμό που χρόνια τώρα είναι δίπλα τους προβάλλοντας τα προβλήματα , τις δραστηριότητές τους, τις εκδηλώσεις τους στηρίζοντας κάθε τους προσπάθεια και ψυχαγωγώντας τους.

Ένα σταθμό που οι παλιότεροι μεγάλωσαν έχοντας την παρέα του και οι νεότεροι μιλώντας συχνά στα μικρόφωνά του.

Οι δημοσιογράφοι του σταθμού  υποστηριζόμενοι από όλους τους εργαζόμενους ξεκίνησαν ένα μαραθώνιο πρόγραμμα ενημέρωσης ,παρουσιάζοντας τηλεφωνικά αλλά και από το στούντιο τις απόψεις πολλών εκπροσώπων φορέων και μη οι οποίοι εξέφραζαν τη στήριξη και συμπαράστασή τους  στο συνταγματικά κατοχυρωμένο  δικαίωμα τους να έχουν δημόσιο μέσο υπεύθυνης  ενημέρωσης .

Ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες αλλά και συγκινητικές απόψεις από όλους όσους μίλησαν στα μικρόφωνα του σταθμού.

Όλοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση και συμπεριφορά και ζήτησαν να αλλάξει αυτή η απόφαση.

 Η κυβέρνηση προχώρησε σ’ αυτή την αχαρακτήριστη απόφαση δείχνοντας  την πυγμή της ίσως σε αντιστάθμισμα το ότι δεν κατάφερε νε «δέσει» την υπόθεση με την Ρωσική gazprom.

Φαίνεται πως δεν υπολόγισε καλά τα πράγματα και ούτε ανέμενε τέτοια αντίδραση γιατί νόμισε πως αρκούσε ο άκρατος λαϊκισμός και η «χολή» του κυβερνητικού εκπροσώπου κατά των εργαζομένων της ΕΡΤ θέλοντας έτσι να πιστεύει ότι τα «ανομήματα» των πολιτικών θα τα «φόρτωνε» στους εργαζόμενους ώστε να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον τους.

Απέτυχε όμως οικτρά  κι αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή παρά τις Γκαιμπελίστικες μεθόδους κατεβάσματος των διακοπτών σε σταθμούς, με τα ΜΑΤ, ώστε να πέσει ΜΑΥΡΟ όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Να εύχονται όλοι να βρεθεί σήμερα η λύση γιατί μετά αυτοί θα φέρουν την ευθύνη αν γίνει η Ελλάδα «πλατεία Ταχρίρ».