Νόμος για τους πλειστηριασμούς, έρχεται διαλύοντας τις νέες κόκκινες γραμμές

Αναδημοσίευση από  Κίνηση Ενεργοί Πολίτες Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013    

 


 

Και έρχονται επειδή το λέει ο Σόιμπλε, δια του εκπροσώπου του Γ.Στουρνάρα. Το τι έλεγαν και το τι λένε, Σαμαράς, Βενιζέλος και οι "επαναστάτες" των κοινοβουλευτικών τους ομάδων, δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

 Οι τράπεζες δεν θέλουν, γιατί θα εγγράψουν νέες τεράστιες ζημιές, από ακίνητα που τώρα παρουσιάζουν στα χαρτοφυλάκιά τους και θα απαιτηθεί νέα κεφαλαιοποίηση για την σωτηρία τους.

 Θέλουν όμως οι Γερμανικές τράπεζες και ο Β.Σόιμπλε,  το ακούμε στα Ελληνικά από τον εκπρόσωπό του.

 Για να "ντύσουν" την απόφασή τους, Σαμαράς-Βενιζέλος, μίλησαν για προστασία όσων δικαιολογημένα δεν έχουν δυνατότητα να πληρώσουν.

 Και ότι ο νόμος είναι αναγκαίος για να πληρώσουν όσοι έχουν - τους εντόπισαν κιόλας και τους μέτρησαν να είναι περίπου 10.000! -.

 Αν οι συγκεκριμένοι έχουν δυνατότητα και δεν πληρώνουν, υπάρχουν τα δικαστήρια που μπορούν να βγάλουν αποφάσεις, αλλά αυτό αποκρύπτεται.

 Αν οι συγκεκριμένοι έχουν δυνατότητα, φορτώνονται με τόκους υπέρογκους απλά για να μην πληρώνουν ενώ ...έχουν!

 Αν οι συγκεκριμένοι έχουν, πολύ απλά δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός,

γιατί αν έχουν θα πληρώσουν.

Εκτός αν το υπόλοιπο που οφείλουν είναι μεγαλύτερο από το να αγοράσει ένα καινούργιο σπίτι - σε κανένα πλειστηριασμό ίσως!! -. Αστείο ίσως, αλλά αυτός που έχει, μπορεί να "χτυπήσει" στον πλειστηριασμό στο 1/3 τις αξίας του σπιτιού, το δικό του σπίτι! γλυτώνοντας χρήματα!!!

 Είναι φανερό λοιπόν ότι, τα περί προστασίας αδυνάτων και κυνήγι των εχόντων, είναι η πρόφαση για να μπορέσουν οι βουλευτές που αντιδρούν, να δικαιολογήσουν την ψήφο τους.

 "Δεν θα ρίξουμε την κυβέρνηση για ένα κ@@@σπιτο ενός πλούσιου που δεν πληρώνει" θα είναι το νέο σλόγκαν που θα δικαιολογεί το "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ".