Για πρώτη φορά ο Ερυθρός Σταυρός θα μοιράσει τρόφιμα σε Βρετανούς

Η Βρετανία χάνει την εικόνα της στιβαρής οικονομικής δύναμης.

Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

ο Ερυθρός Σταυρός διανείμει τρόφιμα λόγω της κρίσης

Στέλιος Μπαμιατζής

Αναδημοσίευση από news247    11/10/2013   


 

Επισιτιστική βοήθεια θα μοιράσει σε Βρετανούς ο Ερυθρός Σταυρός.

Είναι η πρώτη φορά μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου που θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού θα βρίσκονται σε 2.000 σούπερ-μάρκετ της χώρας το τελευταίο σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου και θα ζητήσουν από τους πελάτες να δωρίσουν συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας, όπως κονσέρβες και ζυμαρικά. Στη συνέχεια αυτά θα διανεμηθούν από δύο βρετανικές οργανώσεις, τη FareShare και την Trussell Trust.

Οι οργανώσεις θα διανείμουν τα τρόφιμα σε οικογένειες και ιδρύματα που προσφέρουν γεύματα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη στη Βρετανία, διευκρίνισε η Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού στη Βρετανία, τμήμα του διεθνούς κινήματος.

Ήταν η "αυξανόμενη ανάγκη" που συνδέεται με τη φτώχεια και την αδυναμία αγοράς τροφίμων, αυτή που ουσιαστικά ανάγκασε τον Ερυθρό Σταυρό να προχωρήσει στην κίνηση αυτή, εξήγησε η Τζουλιέτ Μάουντφορντ, η οποία εργάζεται για την οργάνωση στη Βρετανία.

Η βρετανική επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού είχε διανείμει τρόφιμα σε πρόσφυγες και σε πλημμυροπαθείς στη βόρεια Αγγλία το 2009, αλλά είχε να διανείμει βοήθεια σε εθνική κλίμακα από το 1945.

"Η πλειονότητα των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν σκέφτεται τον Ερυθρό Σταυρό, τον συσχετίζει με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και την κρίση που προκάλεσε. Δεν είχαμε ασχοληθεί ξανά με την επισιτιστική βοήθεια από εκείνη την περίοδο", επισήμανε εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού σε δηλώσεις της στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πέντε εκατ. σε σύνολο πληθυσμού 63 εκατ. πλήττονται από τη φτώχεια στη Βρετανία.

Η κυβέρνηση συνασπισμού των Συντηρητικών και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών εφαρμόζει από την ανάρρησή της στην εξουσία το 2010 μια πολιτική λιτότητας με στόχο την μείωση του δημοσίου χρέους.