Ελεύθεροι οι δύο κάτοικοι της Ιερισσού 14-010-2013

Αναδημοσίευση από tvxsteam 14 Οκτ 2013  

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αποφάσισε την αποφυλάκιση των δύο κατοίκων, του Γιώργου και του Βασίλη, χωρίς εγγυήσεις αλλά με περιοριστικούς όρους, που είχαν προφυλακιστεί στα μέσα Απριλίου για την υπόθεση του εμπρησμού στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη μιλώντας στο tvxs.gr τόνισε πως πρόκειται για μια μεγάλη νίκη του κινήματος και υπογράμμισε πως καταρρέει η θεωρία των δύο άκρων. «Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη», αναφέρει. Για δικαίωση και «μέρα χαράς» κάνουν λόγο οι κάτοικοι.

Οι κάτοικοι της Ιερισσού κάνουν λόγο για μια νίκη του κινήματος ενάντια στα μεταλλεία χρυσού αλλά και στη θεωρία των δύο άκρων που επιχειρεί να προβάλλει η κυβέρνηση συκοφαντώντας το κίνημα των κατοίκων της Χαλκιδικής.

Χαρμόσυνα χτύπησαν οι καμπάνες της Ιερισσού. Κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους και υποδέχτηκαν με πανηγυρισμούς τους δύο συναγωνιστές τους που αποφυλακίστηκαν χωρίς όμως να ξεχάσουν τους άλλους δύο που παραμένουν ακόμη προφυλακισμένοι. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κατατεθούν αιτήσεις για άρση του μέτρου της προσωρινής κράτησης και για τους άλλους δύο κατοίκους.

«Ακόμη δύο Ιερισσιώτες είναι άδικα προφυλακισμένοι εδώ και τρεις μήνες. Γιάννη και Δημήτρη έρχεται η σειρά σας», αναφέρεται σε ανάρτηση στο Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων.