ΑΙΣΧΟΣ! ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ….ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;


 

Από την ΕΡΑ Ιωαννίνων αποφάσισε να ξεκινήσει το... ξεκαθάρισμα στα Περιφερειακά Ραδιόφωνα, η κυβέρνηση μέσω της διοίκησης της Διοίκηση της... ΔΤ, δίνοντας εντολή, παραμονή πρωτοχρονιάς, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, σε τεχνικό , να κατεβάσει τον πομπό του περιφερειακού ραδιοφώνου της Ηπείρου... γιατί "αυτά που έλεγαν οι δημοσιογράφοι... ενοχλούσαν"!

Και αποκαλύπτεται έτσι περίτρανα, ποιές ακριβώς ήταν οι βλέψεις και οι επιδιώξεις όσων αποφάσισαν και συνεχίζουν στη πραξικοπηματική αυτή πορεία, τη φίμωση της ΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ιωαννίνων, δεν πρόκειται, ούτε με αυτό τον τρόπο να υποχωρήσουν, στη διεκδίκηση του αυτονόητου: Μιας πατρίδας, ελεύθερης, δημοκρατίας και αξιοπρέπειας για όλους τους πολίτες. 

Οι εμπνευστές της φίμωσης της ΕΡΑ Ιωαννίνων, κατέβασαν τον πομπό, λίγο πριν  μπει ο καινούργιος χρόνος, αφήνοντας τις συχνότητες κενές στις ορέξεις όποιου τις επιθυμεί.

Οι συχνότητες είναι δημόσια περιουσία που δεν χαρίζεται στους φίλους, κολλητούς και συνοδοιπόρους της καταστροφικής μνημονιακής συγκυβέρνησης.

Αναδημοσίευση από Εφημερίδα Ήπειρος

****************************************

Γιατί κλείνουν το Σταθμό στα Γιάννενα;

ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

αναδημοσίευση από ROMIANEWS

Γιατί κλείνουν το Σταθμό στα Γιάννενα;


 

Την επιχείρηση «σκοτάδι» που ξεκίνησε από τις 11 Ιουνίου με το «μαύρο» που επέβαλε στην ΕΡΤ επιχειρεί να ολοκληρώσει η κυβέρνηση βάζοντας στο στόχαστρο μόνο την Εληνική Ραδιοφωνία (ΕΡΑ) Ιωαννίνων. Οι .ενοχλητικές φωνές και η κριτική που ασκείται στη βάρβαρη και αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική έθεσε σε εγρήγορση τα «παπαγαλάκια» της εξουσίας. Τις τελευταίες ώρες οι φήμες κάνουν λόγο για οριστικό λουκέτο με το κατέβασμα του μοναδικού πομπού της τοπικής ΕΡΑ προκειμένου να σιγήσει ο ιστορικός σταθμός που εκπέμπει στην περιοχή των Ιωαννίνων και της Ηπείρου για περισσότερο από 60 χρόνια.

   

Κομματικοί παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας υιοθέτησαν τα ελάχιστα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου και, όπως φαίνεται, απαίτησαν την επιβολή μιας ακόμα αντιδημοκρατικής και κατασταλτικής ενέργειας. Οι υπεύθυνοι της Δημόσιας Τηλεόρασης υπάκουσαν στην κυβερνητική προσταγή και στη συνέχεια έδωσαν τη δική τους εντολή για το κατέβασμα του μοναδικού πομπού προκειμένου να απαλλαγούν από την «ενοχλητική» δημοσιογραφία, ενώ ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά μόνο την ΕΡΑ Ιωαννίνων. Οι απολυμένοι - εργαζόμενοι της ΕΡΑ στη χθεσινή συνέλευση αποφάσισαν να αντιταχθούν σ' αυτή την απόφαση και να την αποτρέψουν, καλώντας ταυτόχρονα σε εγρήγορση συλλογικά όργανα, κόμματα, φορείς και πολίτες της πόλης και του νομού Ιωαννίνων, καθώς και της Ηπείρου. Ο τοπικός Ραδιοσταθμός ανήκει πρωτίστως στους πολίτες, τους φορείς και τους χιλιάδες ακροατές, οι οποίοι, αν επιβληθεί τελικά το κατέβασμα του πομπού, θα στερηθούν την ενημέρωση και την ψυχαγωγία που προσφέρει η ΕΡΑ Ιωαννίνων και γενικότερα η ΕΡΑ.

Τη Δευτέρα 30/12 το μεσημέρι αντιπροσωπεία των εργαζομένων της ΕΡΑ επισκέφθηκε το δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο τον οποίο και ενημέρωσε για τις επικείμενες εξελίξεις. Ο δήμαρχος εξέφρασε τη στήριξή του στους εργαζόμενους της ΕΡΑ και δήλωσε ότι θα παρέμβει προς κάθε κατεύθυνση ώστε να συνεχιστεί η εκπομπή του σήματος και του προγράμματος μέσω της μοναδικής πλέον συχνότητας. Την ίδια μέρα το μεσημέρι, επίσης, το θέμα τέθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο από τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κώστα Κωτσαντή, και σήμερα αναμένεται η έκδοση ψηφίσματος που ουσιαστικά θα στηρίζει τη λειτουργία της ΕΡΑ Ιωαννίνων.

ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ της ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ