Ο αποκαλυπτικός κύκλος της Χρυσής Αυγής

Εσωτερική Πυραμίς

Αναδημοσίευση από TVXS 10 Απρ. 2014       

 

Νέα σημαντικά στοιχεία για τη δράση και τη λειτουργία της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής έρχονται στη δημοσιότητα, προερχόμενα από τα χειρόγραφα του «Νο2» της ΧΑ, Χρήστου Παππά, τα οποία βρέθηκαν σε έρευνα στο σπίτι του στα Γιάννενα. Τα έγγραφα – ντοκουμέντα που εμπεριέχονται στη δικογραφία δείχνουν εμμονή στο μυστικισμό, στην στρατιωτική οργάνωση και την τυφλή πειθαρχία αλλά και στο ρατσιστικό στοιχείο.

Σύμφωνα με τα έγγραφα ο «Κύκλος της Χρυσής Αυγής» αποτελείται από τη Χρυσή Στοά που αναφέρεται ως Μυητική Εταιρεία εκπομπός ομάς της Χρυσής Αυγής, τη Χρυσή Αυγή που χαρακτηρίζεται «κίνηση για τη Μελέτη της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Δημιουργίας» και το Λαϊκό Σύνδεσμο που χαρακτηρίζεται «πολιτική κίνηση για την έρευνα της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ζωής». Τα κεφάλαια του «Κύκλου της Χρυσής Αυγής» σημειώνεται πως διαχωρίζονται με τα αρχικά των SS.

Στην «Εσωτερική Πυραμίς» ο Χρήστος Παππάς καταγράφει τη διοικητική και την οργανική ιεραρχία της οργάνωσης με τον αρχηγό να βρίσκεται στην κορυφή τη Χρυσή Στοά να ακολουθεί, τη Χρυσή Αυγή να έπεται. Ο Λαϊκός Σύνδεσμος βρίσκεται στη βάση. Η διοικητική ιεραρχία ξεκινά με τα δόκιμα μέλη και ακολουθούν τα μέλη, οι φαλαγγίτες (όρκος Γ’ τάξεως), οι λοχίτες, οι πυρηνάρχες, οι ομαδάρχες, οι τομεάρχες (όρκος Β’ τάξεως) και οι Φαλαγγάρχες (όρκος Α’ τάξεως). Χαρακτηριστικό είναι ότι στη μέση της πυραμίδας πάνω και κάτω από τη Χρυσή Αυγή αναφέρονται οι λέξεις κοσμοθεωρία και βιοθεωρία δίπλα στην οποία παρενθετικά αναφέρεται η εθνικοσοσιαλιστική βιβλιογραφία.

Χαρακτηριστικό είναι πως στο κεφάλαιο Γ' του πολυσέλιδου χειρόγραφου ο Χρήστος Πάππας γράφει για τον «Εβραίο» ότι είναι «το παράσιτο του πολιτισμού. Η ριζική ιστορική αντίθεση του ελληνικού τρόπου ζωής προς την εβραϊκή αντίληψη ζωής και τις απαξίες με τις οποίες νόθευσε το Άριο Πολιτιστικό Οικοδόμημα».

Στο οργανόγραμμα της Χρυσής Αυγής τον Αρχηγό ακολουθεί το Κεντρικό Συμβούλιο που φαίνεται να τροφοδοτείται από τη Χρυσή Στοά (Αρχιερεύς, Άξιοι, Ταξιάρχες, Αξιωματικοί, Ιππότες και Ταγοί). Ακολουθεί το Πολιτικό Συμβούλιο και έπονται η Χρυσή Αυγή και ο Λαϊκός Σύνδεσμος και κατόπιν οι διάφορες διευθύνσεις. Στη διεύθυνση Ιδεολογικών Μελετών ξεχωρίζει το τμήμα Φυλετικών Ερευνών και στη διεύθυνση Πολιτικού Αγώνα, το τμήμα Προπαγάνδας.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών η σελίδα με το οργανόγραμμα της οργάνωσης, είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι ο διαχωρισμός μεταξύ «Χρυσής Αυγής» και «Λαϊκού Συνδέσμου», οι έξι Διευθύνσεις και τα Τμήματα αυτών των Διευθύνσεων είναι απολύτως ταυτόσημα με εκείνα που αναφέρονται στο κρυφό Καταστατικό της Χρυσής Αυγής, το οποίο τα ηγετικά της στελέχη απολογούμενα έχουν απορρίψει ως «ανύπαρκτο» ή «κατασκευασμένο».

* Φωτογραφίες από την Εφημερίδα των Συντακτών